Cukkinis­-rikottás csőben sült palacsinta

Pikáns fűszerezésű csőben sült palacsinta cukkinis-rikottás töltelékkel. Nem szokványos recept – érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (kb. 4 ­ 6 személyre)

A palacsintához

2 tojás

300 ml tej

100 g liszt

1 ek olaj

A töltelékhez

kevés kókuszzsír

2 nagyobb, reszelt cukkini

3­-4 gerezd zúzott fokhagyma

25 g vaj

25 g liszt

300 ml meleg tej (kis fej hagymával, babérlevéllel és reszelt szerecsendióval ízesítettem)

1 mk só, frissen őrölt színes bors

2 tk oregánó

200 g rikotta túró

50 g parmezán sajt

300 ml zöldségleves

vaj az edény kikenéséhez

 

Elkészítés

A palacsintához robotgéppel összekeverem a tejet a tojásokkal, majd fokozatosan hozzáadom a lisztet és az olajat is. Fél óráig állni hagyom, majd a megszokott módon kb. 8 közepes méretű palacsintát sütök.

A töltelékhez megolvasztom a kókuszzsírt, és pár perc alatt közepes lángon megsütöm benne a fokhagymás cukkinit.

A vajat megolvasztom, hozzákeverem a lisztet és az ízesített, meleg tej harmadát.

Csomómentesen elkeverem, majd amikor felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a maradék tejet is. Forrás után még pár percig keverem, majd sóval, borssal ízesítem.

A cukkini felesleges levét leszűröm, majd hozzákeverem a rikottát, a parmezán sajt felét, valamint a besamel mártást. Oregánóval fűszerezem.

A tölteléket a palacsintákra kanalazom (háromnegy­ed részt fedek csak be), feltekerem, majd kivajazott tűzálló tálba sorakoztatom.

Meglocsolom őket a zöldséglevessel, és megszórom a maradék parmezánnal. 190 fokon kb. 15 percig sütöm, majd forrón tálalom.

 

Fotók, recept: Fazakas Hajnalka

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + tizenhat =

hirdetés