Gondolkodj, vásárolj környezettudatosan! Ízelítő a hulladekmentes.hu szemléletformáló webáruház kínálatából

Hiába jelenik meg egyre több információ a környezettudatos karácsonyi praktikákról, az ünnep még mindig döntően a felesleges fogyasztásról szól, ami ebben az időszakban akár 20-30 százalékkal is meghaladhatja az év többi részében szokásos szintet.

Ajándékozni jó, és környezettudatos módon is lehet. Gondolj csak arra, mennyi hulladékot termelünk ebben az időszakban pusztán a csomagolóanyagokkal, melyek nagy része környezetterhelő műanyag. Amikor vásárolsz, erre is érdemes figyelni – keress környezetbarát alternatívákat!

A hulladékmentes életmódot és a szemléletformálást segíti a hulladekmentes.hu weboldal, ahol rengeteg hasznos információt találsz a témában. Praktikus környezetbarát termékeket is kínálnak az oldalon működő webáruházban. Körülnéztünk a shopban, következzen egy kis ízelítő a termékekből!

Konyhai szerves hulladék tároló komposztáláshoz

 

Korábban írtunk egy 2016-os felmérésről, mely szerint Magyarországon 100 háztartás egy hét alatt összesen 386 kg élelmiszer eredetű hulladékot termelt. Ez egy évre vetítve több mint 68 kilogrammot tesz ki fejenként. Az uniós átlag ennél magasabb, 92 kilogramm.

A hulladekmentes.hu fém tárolója praktikus kiegészítője lehet a konyhának. Zöld, szerves, vagyis komposztálandó hulladékok gyűjtésére szolgál. A tárolóban egy szűrő is található a kellemetlen szagok ellen, ami főleg a nagy nyári melegben jöhet jól. Hidegebb időben elegendő 3-4 naponta üríteni a tartalmát, nyáron gyakrabban. A tároló fedelének alsó részén elhelyezett szűrő nem engedi át a kellemetlen szagokat. Mit gyűjthetsz benne? Zöldségek, gyümölcsök héját – a kezeletlen déligyümölcsök kivételével -, kávézaccot, teafüvet, tojáshéjat összeaprítva, szobanövények elszáradt leveleit, virágföldet, növényevő kisállatok ürülékét forgáccsal együtt. A tároló  űrtartalma 6 liter. Itt találod >>

 

S ha már konyha, a naponta használatos konyhai eszközök is kiválthatók környezetbarát termékekkel. A mosogatáshoz műanyag helyett növényi eredetű – fanyelű, kókuszrostból készült – mosogatókefét, dörzsit rendszeresíthetsz, ráadásul ezek esztétikusabbak is a PVC változatoknál. Léteznek puha, lószőr sörtéjű, edénykímélő változatok is. A fotón látható kókuszrost a makacsabb szennyeződésekhez alkalmazható. A kínálat itt látható >>

Karácsony hulladékmentesen

A karácsonyi ajándékot vászontáskába is csomagolod, így a megajándékozott a csomagolóanyagot is tudja hasznosítani. Választhatsz környezetbarát mintás táskát vagy kendőt is, korábbi összeállításunkban bemutattuk a kreatív és környezettudatos csomagolástechnikát.

A hulladekmentes.hu webáruházban környezetbarát adventi kalendáriumot is beszerezhetsz mintázott vászontasakok formájában, több évig kiszolgálhat karácsony előtt, később elajándékozhatod.

Az adventi kalendárium tartalma: 24 db kézzel mintázott zsinóros vászonzsák (9 x 10 cm), 24 db facsipesz, 3 méternyi pamutvászon szalag, 1 db zsinóros vászonzsák, amiben kényelmesen lehet tárolni a kalendáriumot (22 x 25 cm). Itt találod >>

Mintázott vászonzsákok élelmiszer tároláshoz >>

Bevásárláshoz, élelmiszertároláshoz itt találsz még több praktikus terméket, köztük csatos üvegeket >>

Aki a virágokat szereti…

Növényszerető ismerőseidet meglepheted például ezzel a mutatós és praktikus állvánnyal, amely amellett, hogy növénygyökereztetéshez hasznosítható, dekoratív kiegészítője lehet az otthonodnak.

Az állvány öntöttvas, míves kialakítású, 8 üveg kémcső bujtatható bele, 8 szobanövényt tudsz gyökereztetni. Az állvány kis helyet foglal, méretei: szélesség 21 centi széles, 12 centi mély, magassága 9 centi. Itt találod >>

Természetes, 100% tisztaságú illóolajok

Csak ilyet érdemes beszerezni…, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak ellentétben a pár száz forintos változatokkal. Az illóolajok használata, az aromaterápia, a civilizációval egyidős, célja lehet a felfrissítés, relaxálás vagy akár a csábítás, de a testápolás és a gyógyítás is. Az illóolajok összhangot teremtenek a test, a tudat és az érzelmek között, javítják a közérzetet. A hulladekmentes.hu webáruházban többféle illat közül válogathatsz >>

Mosható textil arctisztító korongok

Remek ötlet, ráadásul szépek is: eldobható arctisztító vatták helyett használhatsz mosható textil korongokat. Tizennégy korong található a szettben. Használat után érdemes a párnákat azonnal elmosni szappanos vízzel, majd félretenni, hogy reggelre megszáradjon. Mosógépben is moshatók, 30-40 °C-on. A korongok átmérője 7,5 centi. Itt találod >>

Körömkeféből, fogkeféből is beszerezhetők műanyagmentes, természetes változatok, papírzsebkendő kiváltására textil zsebkendő, textil szalvéta, sőt, mosható intimbetét is található a kínálatban.

A hulladekmentes.hu webáruházban pusztán azért is érdemes körülnézni, mert segít ráeszmélni, mennyire elterjedtek a mindennapi életünkben a környezetterhelő, eldobható, műanyag használati tárgyak, eszközök.

https://eletszepitok.hu/muanyagmentes-elet-megvalosithato-kump-edina-hulladekcsokkentesi-specialistaval-beszelgettunk/

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

hirdetés