Angelika tornacipőkre hímez, babákat varr, karácsonyfadíszei is gyönyörűek

Lévárdi Angelika (Angie) mesteri érzékkel bánik a textillel, sokféle varrott szépséget készít, tökélyre fejlesztette a patchwork technikát, alkotásainak jó része az újrahasznosítás jegyében születik. Specialitása is van: tornacipőkre hímez gyönyörű népi motívumokat, de egyedi textilbabái is népszerűek. Az összeállításban filc karácsonyfadíszeit mutatjuk be, melyek meg is rendelhetők Angie Facebook oldalán.

Gondozónőként dolgozom egy belvárosi bölcsődében. A gyerekek sok inspirációt adnak, igyekszem a munkáimban hasznosítani ezeket. Közel 30 éve kezdtem el varrni, autodidakta módon, bár a nagymamám varrónő volt, kicsi gyerekként sokszor ültem a Singer varrógépe mellett, ami a mai napig a család tulajdonában van.

Gyerekruhákkal kezdődött, három gyerekemnek is szinte mindent én varrtam meg. Aztán találkoztam a patchwork-kel, szinte azonnal beleszerettem; volt szerencsém Urbánffy Terézia tanfolyamán részt venni. Takarók, terítők, karácsonyfadíszek és apróságok készültek akkoriban.

Aztán jött az újrahasznosítás

Farmernadrágokból, szoknyákból kezdtem táskákat, neszesszereket varrni. Később tornacipőket hímeztem kalocsai hímzéssel, nagy sikerük volt.

Két éve kezdtem el egyedi babákat varrni filcrátétekkel, ekkor szerettem bele a gyapjúfilcbe. Gyönyörűen lehet rá hímezni, gyöngyözni. Minden babából csak egy darab készül ettől lesz egyedi. A babákat bemutatta a Praktika magazin is, 2013. áprilisi számában.

Most a karácsonyfadíszek készülnek…

…igyekszem minden darabot egyedivé tenni. Gyapjúfilcből kivágom a mintát kétszer, illanófilccel bejelölöm a közepét, kihímzem a mintát, felvarrom az akasztó szalagot, majd összefogom a másik darabbal és körbevarrom pelenkaöltéssel. Egy kis részt nyitva hagyok, itt töltöm meg a tömőanyaggal és bevarrom.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

 

Angie gyapjúfilc karácsonyfadíszei

Valamennyi fotó Lévárdi Angelika tulajdonát képezi, kérjük a forrás megjelölése nélkül ne vegyék át! Forrásmegjelölés: Lévárdi Angelika | www.eletszepitok.hu

 

 

Angelika Facebook oldala

 

Felhívás

Kedves Alkotók! Szeretnénk minél több minőségi handmade, kézművész terméket bemutatni az Életszépítők ÖkoKreatív Életmód Magazinon és Facebook oldalunkon. Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik hobbiszinten, magas színvonalon sajátítottak el különböző kreatív kézműves technikákat, de azok is írhatnak, akik hivatásszerűen gyakorolják alkotói tevékenységüket. Várjuk bemutatkozó leveleiteket a szerkesztoseg@eletszepitok.hu e-mail címre. Tárgy mezőben tüntessétek fel: Alkotó vagyok.

Üdvözlettel, az Életszépítők csapata

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − három =

hirdetés