Mit tegyünk, ha baleset éri a gyereket? Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamok országszerte!

Minden szülő rémálma, hogy a gyermekét súlyos baleset éri, vagy váratlanul ijesztő tünetek lépnek fel nála. Ha mellette van a baj bekövetkeztekor, külön trauma, ha leblokkol, s a mentő kiérkezéséig érdemben nem tud a kicsinek segíteni, mert nincs tisztában az elsősegélynyújtás alapjaival. A korai beavatkozás életmentő lehet! Az alapokat könyvekből, videókból is elsajátíthatjuk, de a gyakorlatorientált, gyermekmentők által vezetett felkészítések jóval hatékonyabbak. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány rendszeresen szervez ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat országszerte.

A vészhelyzetek kezelésének legértékesebb első 10-15 perce a laikus elsősegélynyújtó kezében van, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk az ilyen helyzetekre. Az ingyenes képzéseken szakorvosok és szakápolók adják át a résztvevőknek több éves gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat.

Az elméleti és gyakorlati oktatás időtartama 3,5-4 óra. Ez idő alatt az oktatók végigvesznek minden gyakoribb vészhelyzetet (lázgörcs, fulladás, félrenyelés, mérgezés, allergia, ütőeres vérzés, magasból esés, égés, bölcsőhalál), illetve ezek megelőzéséről és kezelési lehetőségeiről adnak útmutatást. A gyakorlati rész során fantom babákon sajátíthatók el az újraélesztés lépései, egyes műfogások, kötözési technikák.

A tanfolyam nemcsak szülőknek, nagyszülőknek, családtagoknak hasznos, mindenkinek ajánlott, aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel.

– Budapesten igyekszünk havonta egy ingyenes képzést indítani, de országszerte tartunk tanfolyamokat; a csoportokat és időpontokat az igényeknek megfelelően alakítjuk – olvasható a Magyar Gyermekmentő Alapítvány weboldalán.

Jelentkezés a tanfolyamra >>

Aktuális tanfolyamok >>

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállításunk

gyerekbiztonsag3

Gyermekbarát otthon: iktassuk ki a veszélyforrásokat!

Hasznos videók a YouTube-on >>

Hasznos weboldal: www.elsosegely.hu

Nyitókép: iqfirstaid.co.uk

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 3 =

hirdetés