Hogyan sokszorozhatod meg az energiáidat? Hangold magad pozitívra! 10 tipp, ami biztosan segít

 

El vagyunk kényeztetve életmódtippekkel, rengeteg tanácsot találunk az interneten arról, hogy hogyan kellene élnünk a mindennapjainkat annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal, a világgal.

Ha nem érezzük jól magunkat, ezt az érzést kivetítjük szinte mindenkire és mindenre; ez az állapot hatással van a kapcsolatainkra, a gondolkodásunkra, az eredményeinkre…

Aki nem elégedett, az nem tud elégedettséget közvetíteni, s mivel nincs benne béke és elégedettség, az örömtelenség és a békétlenség érzése hatja át a megnyilvánulásait. Kvázi a negatív dolgokra van kihegyezve, mindenben a rosszat keresi vagy fedezi fel. Így próbálja oldani a belső feszültségét. Mindez persze nem tudatos…de van, aki képes ezt a „kivetítő” működést önmagában felismerni.

Tuti tippekkel nem szeretnénk szolgálni, csak összegyűjtöttünk 10 harmóniaerősítő praktikát a mindennapokhoz, azok közül, melyek nekünk beváltak.

1. Bármennyi dolgod is legyen, figyelj a szeretteidre, a családtagjaidra, mert az ő társaságukban tudsz a leginkább töltekezni, ők jelentik a biztos pontot az életedben. (Induljunk ki abból, hogy szeretetteljes a légkör és nem kívánod a hátad közepére őket. Ha mégis így lenne, érdemes dolgozni a helyreállításon… Ha vannak sérelmeid, próbáld elengedni őket, beszéljétek meg a problémákat, próbáljatok meg szeretetben létezni! A család fontosságát nem szabad(na) alábecsülni.)

2. Iktass ki az életedből minden olyan szereplőt és/vagy dolgot, ami túlzottan megcsapolja az energiáidat. Tarts határokat! Néha rendet kell tenni! Néha végig kell gondolni, mit kellene elengedni! (A családtagok is „megdolgozhatnak”, velük szemben érdemes stratégiát váltani úgy, hogy a kapcsolat ne sérüljön túlzottan.)

3. Kapcsolataidban az egyensúlyra törekedj! Ne várj túl sokat másoktól, ne „szolgálj” erőn felül másokat! 

4. Foglalkozz rendszeresen azokkal a dolgokkal, amelyek feltöltenek! Ne hagyd ezeket a „zűrösebb” időszakban elsikkadni. Ha nincs olyan tevékenység, amiben igazán örömödet leled, kutasd fel magadnak! Tudatosan fordulj a pozitív élmények felé!

5. Ne vegyél részt méltatlan játszmákban, vitákban! A közösségi médiában ne gazdagítsd az alpári stílusú kommentáradatot, válogasd meg, milyen hatásokat engedsz be az életedbe!

6. Gyakorold a jóindulatot! Gyakorold az empátiát! Ez az ember egyik legcsodálatosabb képessége, de sajnos elég csehül állunk vele! Amikor azon kapod magad, hogy fanyalogsz, vagy valakit a háta mögött kibeszélsz, jusson eszedbe: nem ez a jó irány! Felesleges másokat feketíteni, a dolgunk az, hogy magunkból hozzuk ki a legjobbat!

7. Iktass be tervszerűen olyan napokat, amelyek rólad, a kényeztetésedről szólnak, és engedélyezz ilyen napokat a szeretteidnek is!

8. Táplálkozz okosan! Nagyon sokan étkeznek „ahogy esik, úgy puffan” alapon, ragaszkodva a könnyen elérhető vagy megszokott étkekhez… Ha gyakran vagy feszült, levert, ha étkezések után nem érzed jól magad, próbáld megváltoztatni apránként az étrendedet! Mindenből egyél kevesebbet, és iktass be új, egészséges élelmiszereket! Az étrendváltás sokszor csodákra képes! Nemcsak a sokak által áhított fogyást indítja el, de megsokszorozza az energiáidat is. Próbáld ki, hogy érzed magad, ha kevesebb kenyeret, szénhidrátot, élesztős pékárut eszel, ha csökkented a húsadagokat, a cukros italokat, ételeket. A szervezeted meglepően gyorsan reagál majd! Igyál sok vizet, naponta legalább 2 litert, szebb lesz a bőröd és jobb lesz a közérzeted.

9. Fejleszd magad, tágítsd az érdeklődési körödet! Sokan leállnak ezzel az iskolák befejeztével. Tűzd ki célul, hogy valamiben igazán jó akarsz lenni, valamit profin el akarsz sajátítani. Az érdeklődésedet kövesd, ne a haszonszerzés motiváljon! Merj újítani és új dolgokra nyitni! Legyél kitartó!

10. Fogalmazz meg világos célokat! Rövid- és hosszú távú célokat egyaránt. Folyamatosan tartsd ezeket szem előtt és dolgozz azon, hogy megvalósuljanak. A cél nélkül élő ember csak sodródik. A célok értelmet adnak, felébresztik a küzdőszellemet és mozgásban tartanak.

Legyél jól! Ezt kívánjuk neked.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz + 14 =

hirdetés