A marokkói harira receptje ihlette: csicseriborsós­-zöldséges ragu

Az afrikai harira – eredetileg marokkói leves ­- receptje, újragondolva. Tartalmas egytálétel, érdemes elkészíteni!

 

Hozzávalók

125 g csicseriborsó

50 g lencse

1 közepes fej hagyma

5 cikk fokhagyma

1 paprika

3­-4 vékonyabb répa

1 nagyobb karalábé

(fagyasztott) zöldbab

paradicsomlé

kókuszzsír vagy olaj

szójaszósz

csili vagy chayenne­i bors

só, bors

kurkuma

fahéj

koriander

2 ek (nád)cukor

petrezselyemzöld

1 ek kukoricaliszt

üvegtészta vagy cérnametélt

Elkészítés

A hüvelyeseket éjszakára beáztattam, majd leszűrtem, leöblítettem, és sós vízben addig főztem, amíg megpuhult a borsó (kb. fél óra). Ekkor leszűrtem és félretettem a levét.

Kevés szójaszószos olajon, fedő alatt megpároltam a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, répát és a kis kockákra vágott karalábét, valamint a zöldbabot. Hozzáadtam a fűszereket, felöntöttem kevés csicseriborsó lével, és pár percig még puhítottam a zöldségeket.

Egy nagy edényben összekevertem a csicseriborsót, lencsét, a zöldségeket, felöntöttem a paradicsomlével, és felforraltam. Hozzáadtam a petrezselyemzöld egy részét.

Kevés csicseriborsó lében elkevertem a kukoricalisztet, aztán fokozatosan a leveshez öntöttem (ettől sűrűvé, bársonyos állagúvá válik). Beletettem a tésztát, és további 5 percig forraltam, majd megszórtam a maradék petrezselyemzölddel. Kukoricás abonettel, vagy más ropogós kenyérrel tálalható.

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =

hirdetés