„Hiányoztok, gyerekek!” Szívmelengető gesztus: egy holland tanítónő babákat készített a diákjairól

Egy holland tanítónő rendhagyó és megható módon hívja fel a figyelmet arra, mit élnek át a gyermekszerető pedagógusok ezekben a hetekben, amikor a járványhelyzet miatt zárva vannak az iskolák. Nehezen viselik a gyerektársaság hiányát. Ingeborg Meinster-Van der Duin, aki a haarlemi Bavinck általános iskola pedagógusa, egy Pinteresten lelt ötlet alapján autodidakta módon sajátította el a kötés alapjait, és „elkészítette” az osztályát.

Egy-egy baba 3-4 órán át készült, több mint 90 órájába telt, mire az osztályát ily módon összehozta. Figyelt arra, hogy a babák visszaadják a gyerekek jellegzetességeit, nemcsak az öltözködést, a hajviseletet, frizurát illetően ügyelt a részletekre, szemüveget, a lányoknak fülbevalót, hajcsatot, masnit is készített, sőt, bájos szeplőket is „varázsolt” a gyerekek arcára. 

Amint a babák elkészültek, „tablóképet” készített róluk, és továbbította a diákoknak, szülőknek. A tanítónő nagyon örült annak, hogy minden gyermek felismerte a miniatűr alteregóját! Ám a gyerekek nem voltak maradéktalanul elégedettek, hiányolták ugyanis a csapatból az osztályfőnöküket. A kérésnek engedelmeskedve végül Miss Ingeborg magát is „megkötötte”.

Szívmelengető gesztus – életre szóló ajándék erről az embertpróbáló időszakról.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + tizenhat =

hirdetés