Hova utazol idén nyáron? Kérdeztünk, válaszoltatok

Hamarosan itt a nyár, a feltöltődés és élménygyűjtés évszaka. Ha nyaralásról van szó, van, aki a nyugalom szigetére vágyik, van, aki a nyüzsgés kellős közepébe. Hova utazol idén? Melyik út volt számodra a legemlékezetesebb? Kérdeztünk, válaszoltatok.

Márti

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, minden nyáron célba vesszük Horvátországot, van hogy többször is, megvannak a bejáratott helyeink. Horvátországot azért iktatjuk be, hogy lássuk a tengert. Gyönyörű tiszta a horvát Adria! Sok időt töltünk a Balatonnál is a családdal. Hosszabb külföldi utakra nyáron nem szívesen vállalkozunk, tökéletes hely hűsölésre, ejtőzésre a Balaton. Szeptemberben, októberben, amíg szép az idő, szívesebben utazunk, általában európai nagyvárosokba – Róma megunhatatlan, de idén Barcelonába készülünk.

Laci

Velence

Vidékre minden nyáron elmegyünk pár hétre, nagyokat kirándulunk és minden alkalommal részt veszünk egy bortúrán. Vágyott úti cél Új-Zéland, a természeti kincsei miatt. A legemlékezetesebb utazás: Velence, Firenze. Megunhatatlan városok, tele látnivalóval.

Kata

Barcelona, Casa Batlló, Gaudí

Terveim szerint Görögországba megyünk idén ősszel. Vágyom egy Dél-Kelet Ázsia körútra. Eddigi utazásaim közül nehéz egyet választani, mert mindegyik más miatt volt fontos. Aminek a hatását még mindig érzem, az Barcelona. Gyerekkoromban jártam ott, majd tavaly nyáron jutottam vissza pár napra. Annyira beleszerettem a városba, hogy eldöntöttem, hosszabb időt szeretnék ott tölteni, úgyhogy még októberben visszamentem egy hónapra önkénteskedni, hogy jobban megismerhessem a várost. Imádom. Közel a tengerpart, a katalánok nagyon kedvesek, vannak hegyek csodaszép kilátással a városra, klassz múzeumok, Gaudi remekművek, minden utcasarkon tehetséges utcazenészek, egyszóval minden szempontból izgalmas úti cél. Sosem elég belőle.

Gabó

Hallstadt, Ausztria

Idén Hallstattba megyünk a családdal. Álom úti cél: Egyiptom, az ókori művészet és a fáraók rejtett világa lenyűgöz. Korfut imádtam, itt töltöttem a nászutamat emellett a természet gyönyörűsége lenyűgöző volt igazi zöld sziget. Életemben itt láttam először delfineket. Hatalmas élmény volt.

Imola

Balatonhoz utazunk a nyaralónkba, amennyi időre csak lehet. Vágyott cél: London, és Anglia, mert nagyon vonzónak találom. A legemlékezetesebb az első nyaram Balatonnál, mert akkor jártam a magyar tengernél. A legboldogabb időszakom volt.

Kriszti

Balatonra mindenképpen megyünk idén is, imádom Badacsonyt, amikor tehetem, legalább pár napra odautazom. Szeretek utazni, álom úti célom nincs, élek a lehetőségekkel és minden alkalommal beleszeretek valamilyen szépségbe: hol a tengerpartba, hol a csodás óvárosba. Hálás utazó vagyok. Két éve decemberben egy véletlen meghívás során sikerült tíz napot Mallorcán töltenem barátokkal, decemberben. Hatalmas élmény volt a karácsonyt a tengerparton tölteni 15 fokban. Bármikor visszamennék.

Összeállította: Tolvaj Vica

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhét − 1 =

hirdetés