Joghurt jégkrém házilag

Egy jégkrém 90-100 forintból hozható ki, ha odahaza készítjük el, ráadásul egészséges(ebb) összetevőkből, saját ízlésünk szerint dobhatjuk össze a saját változatot. Jégkrémkészítő szett, pár doboz joghurt kell hozzá, s persze fagyasztó.

 

Bármilyen joghurt lefagyasztható és 2-3 óra alatt keményre fagy a fagyasztóban. Jégkrémkészítő szetteket általában hat darabos kiszerelésben forgalmaznak, pár száz forintért beszerezhető. 

Miért jó a joghurt jégkrém?

Kellően édes, de nem gejl, mint a krémes jégkrémek többsége

Jóval zsírszegényebb, mint a bolti változatok, ezáltal kevesebb kalóriát tartalmaz

Natúr joghurtból, édesítőszerrel is elkészíthetjük, apróra vágott friss gyümölcsökkel vagy frissen készített gyümölcspéppel, esetleg házi lekvárral is ízesíthetjük

Apróra vágott friss fűszernövényeket (citromfű, menta stb.) keverhetünk bele

Többféle ízesítésű joghurtot használhatunk fel egy jégkrémhez

Kísérletezhetünk kiegészítő összetevőkkel: adhatunk hozzá kevés kukoricapelyhet, ropogós, ízesített müzlit, durvára vágott magvakat (dió, mogyoró), kókuszreszeléket, apró csokidarabkákat

Gyerekekkel élmény elkészíteni – nagyon szeretik!

Jóval olcsóbban kijövünk, mintha vásárolnánk, egy jégkrém átlag 100 forintból kihozható

Mennyi joghurt kell egy hat darabos jégkrémkészítő szetthez?

Négy kis dobozos joghurt elegendő 6 jégkrémhez

 

 

 

Az Életszépítők jégkréme

Epres, meggyes, müzlis-mézes, valamint csokidarabos görög joghurtból készült – rétegesen adagolva -, natúr kukoricapelyhet szórtunk egy-egy réteg közé.

Margó így készíti

Banános és mascarponés-tejszínes házi jégkrém – a képre kattintva érhető el az ismertető

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 16 =

hirdetés