Joghurt jégkrém házilag
Egy jégkrém 90-100 forintból hozható ki, ha odahaza készítjük el, ráadásul egészséges(ebb) összetevőkből, saját ízlésünk szerint dobhatjuk össze a saját változatot. Jégkrémkészítő szett, pár doboz joghurt kell hozzá, s persze fagyasztó.
Bármilyen joghurt lefagyasztható és 2-3 óra alatt keményre fagy a fagyasztóban. Jégkrémkészítő szetteket általában hat darabos kiszerelésben forgalmaznak, pár száz forintért beszerezhető.
Miért jó a joghurt jégkrém?
Kellően édes, de nem gejl, mint a krémes jégkrémek többsége
Jóval zsírszegényebb, mint a bolti változatok, ezáltal kevesebb kalóriát tartalmaz
Natúr joghurtból, édesítőszerrel is elkészíthetjük, apróra vágott friss gyümölcsökkel vagy frissen készített gyümölcspéppel, esetleg házi lekvárral is ízesíthetjük
Apróra vágott friss fűszernövényeket (citromfű, menta stb.) keverhetünk bele
Többféle ízesítésű joghurtot használhatunk fel egy jégkrémhez
Kísérletezhetünk kiegészítő összetevőkkel: adhatunk hozzá kevés kukoricapelyhet, ropogós, ízesített müzlit, durvára vágott magvakat (dió, mogyoró), kókuszreszeléket, apró csokidarabkákat
Gyerekekkel élmény elkészíteni – nagyon szeretik!
Jóval olcsóbban kijövünk, mintha vásárolnánk, egy jégkrém átlag 100 forintból kihozható
Mennyi joghurt kell egy hat darabos jégkrémkészítő szetthez?
Négy kis dobozos joghurt elegendő 6 jégkrémhez
Az Életszépítők jégkréme
Epres, meggyes, müzlis-mézes, valamint csokidarabos görög joghurtból készült – rétegesen adagolva -, natúr kukoricapelyhet szórtunk egy-egy réteg közé.
Margó így készíti
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.