Kakebo kiadástervező napló. Takarékoskodj, gazdálkodj okosan a japán módszerrel! Könyvajánló

Szeretnéd jobban átlátni a pénzügyeidet? Nem érted, hova folyik el a pénzed? Örülnél, ha több mindenre futná a fizetésedből? Szeretnéd a gyermekednek megtanítani, hogyan gazdálkodhat a pénzével okosan? Ha igen, ezt a könyvet neked találták ki…

A takarékoskodás, a tudatos költekezés, a pénzügyi tervezés japán módszere a kakebo, azaz a „háztartási számlakönyv”, amit Hani Motoko japán újságíró dolgozott ki 1904-ben (nem mellékesen ő volt az első nő, aki boldogulni próbált ebben a hivatásban). A kakebo elvét követi jó néhány pénzügyi tervezést segítő mobil applikáció, de sokan vezetik hagyományosan, s részesítik előnyben a nyomtatott, kézzel írható változatot.

A Ventus Commerce Kiadó gondozásában megjelent kiadástervező pontosan és folyamatosan vezetve képet ad a költekezési szokásokról, így abban segíti a napló tulajdonosát, hogy a pénzügyeiben ne ússzon el. Amellett, hogy tudatos gazdálkodásra ösztönöz, segít a havi kiadásokat optimalizálni, mérsékelni. A kakebo több, mint számlakönyv vagy pénzügyi napló – önfegyelemre tanít. A japánok már több mint egy évszázada használják személyes kiadásaik kordában tartására. 

Miért ajánljuk a kakebót?

Használatával a havi kiadásaid akár 30 százalékát is megspórolhatod.

Egyszerűen és módszeresen kezelheted a pénzügyeidet.

Megtervezheted és ellenőrizheted, hogy mennyit költesz.

Tudatos gazdálkodásra ösztönöz.

Megtanít arra, hogyan bízzál a saját képességeidben, és hogyan kezeld stresszmentesen a pénzügyeidet.

A kiadvány a Kossuth Kiadó weboldalán rendelhető >>

Belív fotók: talaldki.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy + 2 =

hirdetés