Az örökkévalóságot jelképező kelta csomó – Ékszerek függönyzsinórból

Népszerűek a csomózással készült ékszerek, s bár több egyszerűnek látszó fonási technika létezik, nem mindet könnyű elsajátítani. A csomózott kiegészítők nagyon látványosak, utcai viselethez, elegáns öltözékhez is hordhatók, sokféle színváltozatban elkészíthetők. Brigitta a kelta csomózást sajátította el, vastag függönyzsinórból készít medálokat, karkötőket. Alkotó vagyok rovatunkban ezúttal ő mutatkozik be.

Berta Brigitta

Berta Brigitta vagyok. Idén végeztem ipari termék- és formatervező mérnöki szakon. E mellett OKJ tanfolyamra is járok, ahol még fél évig tanulok grafikus szakon.

Mindig is szerettem kreatív dolgokkal foglalkozni, új dolgokat létrehozni. A diploma megszerzése után jól esett hobbi szinten folytatni a kézműveskedést, így a varrás mellett kipróbáltam az ékszerkészítést is. Először leginkább maguk az alapanyagok ragadták meg a fantáziámat. Az eredetileg függönyzsinórként ismert színes zsinórok selyemfényűek, az arany- és ezüstszínűek pedig fémesen csillognak. Fényük mellett vastagságuk is nagyon megtetszett, különleges ékszerek készíthetők belőlük.
Jelenleg tehát díszzsinórokból készítek kelta csomókat, ezek adják ékszereim alapját.

A misztikus kelta csomók az örökkévalóságot jelképezik, a hiedelmek szerint önbizalommal töltenek fel és céltudatossá tesznek bennünket.

hirdetés 

hirdetés 

A csomókból fém alkatrészek segítségével készítek ékszereket. A fémet, mint alapanyagot, szintén nagyon izgalmasnak találom, ezért különböző vintage nyakláncokat is készítettem már.
Nemrég kezdtem, de igyekszem újabb csomókat, újabb technikákat alkalmazni, hiszen rengetegféle kelta csomóval találkozhatunk, így bőven van még mivel kísérletezni.

Nagyon tetszenek a fém-gyöngy társítású ékszerek is, újabb alkotói kihívást jelentenek, szeretnék ilyen kiegészítőket is készíteni.

BriJewelry a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + kilenc =

hirdetés