Ugrándozó tészták, lávalámpa, mágikus homok… 26 szórakoztató kémiai és fizikai kísérlet gyerekeknek. Könyvajánló

Ez a könyv egyszerűen imádnivaló! Okosít, fejleszt és szórakoztat.

Hogyan készül a lávalámpa, hogyan hozhatsz létre házi cseppkőbarlangot? Hogyan lesz egy tojásból labda? Mitől perdülnek táncra a tésztaszálak? Mit tud a mágikus homok? Mi a titka a sütés nélkül készülő tükörtojásnak? Hogyan varázsolhatsz felhőt üvegpalackba? Hogyan nyeli el a fényt a pénzérme?

Szeretnéd tudni, kipróbálni ezeket? Ez a könyv neked készült. A kötet útmutatóit követve varázslatos kristályerdőt is készíthetsz vagy akár házi tengeralattjárót, esetleg láthatatlan tintát. 

A kötet kedves grafikákkal illusztrálva a kisiskolások számára is érthetően mutatja be az egyes kísérletek lépéseit, és a jelenségek okára is magyarázatot ad. Az útmutatókat tudományos érdekességek egészítik ki.

Néhány példa

Tudtad, hogy az űrhajósok nem tudnak böfögni az űrben? 

És azt, hogy a világ legnagyobb cseppkövei Magyarországon és Kubában találhatók? 25 és 67 méteresek, majdnem akkorák, mint egy futópálya. 

Gondolnád, hogy az Ausztráliában található Nagy-korallzátony a több mint 2000 kilométeres hosszúságával a bolygó legnagyobb élő szervezete?

Meg tudnád saccolni, hogy egy felnőtt kezében a legfinomabb szemcséjű homokból hány szemcse fér el? A Kísérletezz otthon! c. könyv szerint 11 000 000

Ha érdekel a fizika, a kémia, vagy szeretnéd megszeretni, ha van kedved mókás tudományos kísérleteket kipróbálni, ebben a könyvben partnerre találsz. A kísérleteket barátaiddal közösen végezhetitek – nem kell balesetveszélytől tartani, semmi nem fog kigyulladni, felrobbanni. A kísérletek gyerekeknek szólnak – veszélytelenek.

Mar Benegas kötete magyar nyelven a Napraforgó Kiadó gondozásában jelent meg. 120 oldalas, nagy formátumú, 25×30 centis, rejtett spirálkötéssel. Az illusztrációkat Cristina de Cos-Estrada készítette. Itt rendelheted meg >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =

hirdetés