Fotóval, grafikával, felirattal díszített kavicsok: Kövecske. Telefonszámos karkötő kisgyerekeknek: Callkötő

A tárgydíszítés egyik népszerű technikája a transzferálás, amely számos anyag díszítését teszi lehetővé; jellemzően textil és fa tárgyakat dekorálnak ily módon. Zsófi kövekkel kezdett kísérletezni pár éve, s maga sem hitte volna, hogy egyszer majd a hobbija tölti ki napjai nagy részét.

Márpedig folyamatosan kérnek tőle újabb és újabb mintázott kavicsokat. A Kövecske varázsa vélhetően abban rejlik, hogy az egyszerű köveket személyessé tudja tenni, feliratokat, grafikákat, fotókat varázsol rájuk, ezzel válnak személyessé és értékessé.

Zsófi eredeti végzettsége szerint pedagógus, tanítóként dolgozott jó ideig, majd 2008-tól – egy tanfolyam elvégzését követően – esküvőszervezéssel kezdett foglalkozni. Rengeteg menyegző szervezésében közreműködött. 2012-ben megszületett első gyermeke, és ebben az időszakban kezdett kavicsokat dekorálni. Egy év kísérletezés után jutott el odáig, hogy bármilyen szöveg, ábra, fotó jó minőségben jelent meg a kavicsokon és a dekoráció tartósan fennmaradt. 2014-ben állt ki a nyilvánosság elé a Kövecskével.

– Kisfiam érdeme, hogy elkezdtem mesefigurás köveket készíteni. Mindig az aktuális kedvencet kéri, rengeteg Kövecskéje van már, ezeket az egyéves kislányom is nagyon szereti rakosgatni – mondja Zsófi.

A Kövecske hobbinak indult, kikapcsolódást jelentett a gyerekek mellett, mára pedig másoknak is örömet adó tevékenységgé vált. 

Ha csak egy nagymamának könnyet csaltam a szemébe, ha csak egy kisgyereknek a Kövecske a kabalája, nekem már megérte életre kelteni. Minden egyes Kövecsk szeretettel készül.

Kövecskéink – köszönjük!

Callkötő – telefonszámos karkötő gyerekeknek

Zsófi nemrég újdonsággal is előrukkolt, létrehozta a Callkötőt, ami nem más, mint egy telefonszámmal ellátott karkötő, amit a gyerek karjára tehet a szülő, amikor nincs vele vagy félő, hogy elkeveredik. 

Kövecske a Facebookon >>

Callkötő a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 2 =

hirdetés