Kreatív bútorfestés vintage stílusban: egy hálószobai gardróbszekrény újragondolása

Sugár Andrea önképző festő évek óta hódol szenvedélyének, aki nyomon követi tevékenységét – a Sugaras Festmények Facebook oldal bejegyzéseit -, láthatja, mekkora utat járt be. Egyre lenyűgözőbb alkotásokkal áll elő, magabiztosan kezeli az ecsetet – nemcsak festővászonra fest csendéleteket, tájképeket, ruhákat is előszeretettel dekorál, tunikára, farmernadrágra, esernyőre stb. éppúgy kész festeni egyedi színes motívumot, mint falra vagy bútorra. Nemrég a hálószobai gardróbszekrényét varázsolta újjá.

– A műveletet a szekrény zsírtalanításával kezdtem, majd Harzo alapozóba kevertem vízbázisú zománcfestéket, hogy szép világos türkiz kéket kapjak – ezzel alapoztam. Innentől pedig már csak kézügyesség és fantázia kérdése volt az egész. Akrillal festettem a fiókokat és a madaras ágakat a virágokkal. Egyes ajtókat úgy festettem meg, mintha padló lenne a burkolat. Sablont használtam, hogy a vintage hatás még szembetűnőbb legyen, és fehér mintákkal is kiegészítettem a festményemet. A fiókokat szénnel rajzoltam át, hogy tónusosak legyenek, ez adja meg leginkább a kép kontrasztját. A szekrény méreténél fogva elég látványos, falméretű, 12 négyzetméternyi felülettel.  Úgy érzem, most már ha nyitva van a szemem a hálószobában, én akkor is álmodom – elégedett vagyok a végeredménnyel. Mindenkinek ajánlom: merjen bútorra festeni, nagyon nagy élmény!

Egy hasonló alkotás, falfestmény

Nemcsak bátorság, hanem kézügyesség és bútorfestési tapasztalat is szükséges egy ekkora felület újjávarázsolásához, célszerű kisebb bútorok festésével próbálkozni. Szinte hihetetlen, de a gardróbszekrény átfestése Andreánál mindössze egy napot vett igénybe – ennyit számít a rutin.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 18 =

hirdetés