Élmény, vásár. Kreatív magyar tervezők és alkotók az Antropos.hu Fashion&Art&Design Marketen

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert az úgynevezett gardrób és design vásárok. Különböző, leginkább kézműves alkotók egy időben, egy helyen, időszakonkénti megrendezésben. Mi is szeretünk ilyen helyekre járni, mivel minden alkalommal valami igazán egyedi darabbal térhetünk haza, és csodás látni mennyi kreatív és tehetséges alkotó él hazánkban. Kovács Péterrel, az Antropos.hu Fashion&Art&Design Market (az egyik legnagyobb budapesti vásár) egyik főszervezőjével beszélgettünk. 

Mit takar az  Fashion&Art&Design Market kifejezés?

Ahogy az Antropos.hu kulturális online magazin is olyan cikkeket, ajánlókat közöl, olyan rovatokkal működik, amik engem is érdekelnek, így itt, a vásárban sincs másképp. Mivel grafikusként, festőként több egyéni és csoportos kiállításon, művészeti illetve design vásáron vettem részt az elmúlt közel 10 évben, így volt bőven tapasztalatom, hogy mit csinálnék másként, vagy mi az, amit hasonlóan csinálnék. Mivel a hazai divatszakmában kezdtem grafikusi és stylist pályafutásomat, így ez az érdeklődés megmaradt. A hazai grafikusokat, festőket, designereket, divattervezőket, lakberendezőket mindig is igyekeztem az Antropos.hu Képző/Divat/Design rovataiban bemutatni az olvasóknak, de most a vásár alkalmával is ez a fő célom. Támogatni, bemutatkozási lehetőséget biztosítani a hazai tervezőknek, alkotóknak, nem csak az ismertebbeknek adni lehetőséget, akik már kitaposott úton haladnak, hanem a pályakezdőknek is lehetőséget biztosítani. 

Hogyan és mikor született az ötlet?

2018 tavaszán beszélgettünk Adrival (Kassai Adrienn, a másik főszervező, a szerk.), hogy ha segít, akkor belevágnék egy ilyen rendezvénybe, ahol a kiállítás és vásár mellett érdekes beszélgetéseket és workshopokat is tartanánk, művészet, divat, design, lakberendezés témában. Szerencsére a helyszín (Morrison’s 2 klub) is támogatta elképzelésünket, így 2018 nyarán elkezdtük a szervezést, és nagy örömünkre az alkotók, tervezők is támogattak ebben minket. Figyelünk arra, hogy ne váljon unalmassá a rendezvény, tehát nagyrészt minden hónapban más kiállítókkal találkozhatnak a látogatók. 

Milyen gyakran kerül megrendezésre?

Havonta egy szombati napon rendezzük meg az Antropos.hu Fashion&Art&Design Market -et a Morrison’s 2 klub fedett udvarán, a nyári szünet előtt még 2019. április 13-án szombaton, május 11-én szombaton és június 22-én szombaton lehet ellátogatni a vásárra. A belépés továbbra is ingyenes.

Mi alapján válogatjátok össze az alkotókat?

Arra törekszünk, hogy minél változatosabb legyen az Antropos.hu Fashion&Art&Design Market, így többségében, nagyjából 60 százalékos arányban olyan kiállító/árusító vesz részt a rendezvényeken, akik korábban nálunk még nem mutatkoztak be. Mivel nem túl nagy a helyszín, alkalmanként 60-70 alkotó jelenik meg a hangulatos vásáron. Nagyon jó érzés, hogy sok tervezővel baráti kapcsolatunk alakult, s ők is mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson a hírünk.

Szerző: Tolvaj Vica

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

hirdetés