Mosható pelenka: a környezettudatos szülők választása

Szülőként bizonyára többen utánaszámoltak, sokaknak pedig meglepő lehet a számadat, mely szerint egy baba 4-6 ezer pelenkát használ el a szobatisztaság eléréséig. Ez az eldobható pelenkák esetében hozzávetőlegesen 1 tonna nehezen lebomló szeméttel egyenlő! A textilpelenka használatával ehhez képest alig növeljük a kommunális hulladékmennyiségét. Ha a mosható pelenkák tisztítását a mérleg másik oldalára tesszük, akkor is azt mondhatjuk, hogy a textilpelenkák használata hozzávetőlegesen 40 százalékkal jobb a környezetünknek, mint az eldobható.

Babánként 4-6 ezer nehezen lebomló eldobható pelenka a szeméttelepeken vagy 24 újra és újra használható mosható pelenka a szárítókötélen? A választás a miénk!

El kell oszlatnunk azt a tévhitet, hogy a mosható pelenkák használata azt jelenti mint régen!

Nem fehér tetrapelenkákról és befülledő gumibugyikról van szó! A mai darabok kényelmesebbek, nagyobb nedvszívásúak, és óriási választék elégíti ki a legkülönfélébb igényeket.

Mosható pelenka – a képre kattintva látható a termékválaszték

Mosható pelenka – a fotóra kattintva látható a termékkínálat

Egy kisbabás háztartásban a sok pénztárcakímélő praktika közül bátran az első helyre sorolhatjuk a mosható pelenka használatát! Míg eldobható pelenkával, minden egyes darabbal megcsappan a családi kassza, addig a mosható pelenkára csak alkalmanként kell költeni. A szobatisztaság eléréséig az eldobható pelenkára költendő összeg felét, sőt akár kétharmadát is megspórolhatjuk. Ezen felül egy mosható pelenka készlet a kistestvéreket is ki tudja szolgálni később.

Best Bottom / Planet Wise mosható pelenka

Best Bottom / Planet Wise mosható pelenka

A mosható pelenka belső, bababőrrel érintkező része általában pamut, bambusz, mikroszálas vagy kender anyag. Ezek természetesen olyanok, amilyennek elképzeljük őket: puhák és kényelmesek. Ehhez képest egy eldobható pelenka összetétele: polipropilén, papír, cellulózőrlemény, nátrium-poliakrilát, nedvességzáró polietilén fólia. Ezek után teljesen egyértelművé válik, hogy az a mítosz, miszerint a textilpelenka kiütést okoz, egyszerűen nem igaz. Sőt! Sok pelenkakiütéssel és egyéb bőrproblémával küzdő baba és mama végső mentsvára a mosható pelenkára váltás. Mivel a textilpelenka biztosítja a bőr szellőzését, használata mellett nem szükséges még krémet sem használni.

Ökolurkó – Blueberry mosható pelenka

Ökolurkó – Blueberry mosható pelenka

A mosható pelenka használata egyszerű, jól átgondolt rendszer. Mosásuk automata mosógéppel szinte alig jelent többletmunkát, tisztítása egyszerű, nincs szükség főzésre, vasalásra!

Ökolurkó – Pop in New Generation mosható pelenka

Ökolurkó – Pop in New Generation mosható pelenka

A mai mosható pelenkák választéka óriási! A husis vagy éppen vékonyka testalkathoz jól idomul. Kibírja az éjszakát is. Könnyű, egyben feladható, így az apának sem megy el tőle a kedve. Többféle színben és mintával kapható. Utazás idején is jó szolgálatot tesz. Érdemes körülnézni az Ökolurkó weboldalán!

Az Ökolurkó Csapatról

Az Ökolurkó családi vállalkozás célja a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése kisgyermekes családok körében. Környezetbarát babatermékek széles skáláját kínálják, és törekszenek arra, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak, melyet ők maguk is szívesen vennénk igénybe. A kisbabás háztartásban előforduló termékek környezetbarát alternatíváit igyekeznek kínálni. Ilyenek a mosható pelenkák, hordozók, babaápolási termékek, természetes alapanyagokból készült játékok. A környezettudatosság jegyében igyekeznek újrahasznosított csomagolóanyagot választani minden csomaghoz. Ezek minden esetben tiszták, de – ahogy ők maguk mondják – csak ritkán esztétikusak.

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 5 =

hirdetés