Felvidítják a szomorkodókat, melegséget csempésznek a hétköznapokba. Mosolyoncok, akik a szomoroncokkal ellentétben vidám kis teremtmények

Milyen érzést váltanak ki belőled ezek a kis figurák? Bűbájos, angyali teremtmények, de nem szokványosak… Mosolyognod kell, ha rájuk nézel? Ha a válaszod igen, Betti, a Mosolyonc Műhely alapítója, mindenese elégedett lehet, hisz ezt szeretné kiváltani, örömöt, mosolyt tökéletlenül tökéletes kis figuráival. Megkértük, hogy mutatkozzon be nálunk.

– Mosolyonc Műhely története a mindig is bennem szunnyadó alkotásvággyal kezdődött – meséli Nagy Betti. – Az ilyenforma vágyak el tudnak szunyókálni hosszú évekig is akár, ha azonban egyszer felébrednek, nagyon kitartóan tudják birizgálni az ember gondolatvilágát.

Nálam az ébredés is elég hosszú időt vett igénybe. A magam örömére való alkotást, a különböző technikákkal való kísérletezést szép lassan felcserélte egy új szerelem, ami kisöpört minden korábbi ötletet. Találtam egy olyan nem hétköznapi alapanyagot, a virágcserepet és kifejlesztettem hozzá egy olyan technikát amivel egyedi sajátos kis világot hozhattam létre, a mosolyoncokét.

Hogy kik is pontosan a mosolyoncok? Ellentétben a szomoroncokkal ők igazán vidám kis teremtmények és ezt a vidámságot, életörömöt hivatottak közvetíteni ebben a kissé beszürkült világunkban.

Ők szomoroncok…

….ők mosolyoncok

Ezek a bájos figurák a Nagy Betti által megálmodott Mosolyonc Műhelyben születnek azzal az életfeladattal, hogy mosolyt csaljanak valakinek az arcára, derűt lopjanak egy megfáradt szívbe, felvidítsanak egy szomorkodót, melegséget csempésszenek egy szürke hétköznapba, vagy emlékezetessé tegyenek egy szép napot.

A mosolyoncok nem gyártósoron, nem sablonok alapján, uniformizált, egyforma mintákkal, fröccsöntő formákban készülnek.

– Egy kicsi, de barátságos kézműves kuckóban gyúrom össze a magam képzeletvilágát egy nem hétköznapi alapanyaggal, színezem a lelkivilágommal, formálom a kezem munkájával, fűszerezem egy kis humorral, és teszem mindezt az alkotás örömével – mondja Betti.

– A kreatív munka utáni vágy, a mosolyoncok születése és az egyre tudatosabb útkeresés terelt abba az irányba, hogy kilépve a komfortzónámból merjek az idén elindítani egy vállalkozást, hogy célokat formáljak az álmaimból, és hogy messzebbre is merjek nézni.

Mosolyoncok télen…

…nyáron

Figuráim mesébe illő lények, az írás szeretete pedig gyerekkorom óta elkísért, így szinte észrevétlenül szövődtek mesék a mosolyoncok köré, olyanformán, ahogy a madárijesztő szeretetből szőtt nagykabátja is, életem első már leírt meséjében. Már tíz újabb történettel együtt várja hogy utat találjon az olvasókhoz, de aki kíváncsi, az beleolvashat néhány részletbe a honlapomon, vagy bekukkanthat a Mosolyonc Műhely életébe ugyanott.

Weboldal: mosolyonc.hu/mosolyonc-mesek

Facebook: mosolyonc.muhely

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 3 =

hirdetés