Muffin formában sült sajtos-baconos csirkemell

Pipimuffinként lehet ismerős többeknek ez a finom húsétel – olvasónk receptjét korábban közzétettük. Apró változtatásokkal újragondoltuk, kevesebb baconnel is készíthetjük, így is kiadós.

Hozzávalók 12 db-os muffin formához

1 egész kicsontozott csirkemell

3 tojás

2 evőkanál finom zabpehelyliszt

15 dkg reszelt sajt

1 teáskanál só

bors ízlés szerint

1 kávéskanál kurkuma

2 kávéskanál ételízesítő (só- és ízfokozómentes változatot használtunk)

3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

12 szelet bacon (az eredeti recept 24 bacon-t javasol, ennek a fele is elegendő)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A muffinforma minden mélyedését béleljük ki egy baconnel. A szalonnából vágjunk le egy kisebb – 4-5 centis  – részt, ez kerüljön a sütőforma aljára. A maradékkal pedig a forma peremét béleljük kis körkörösen.

A csirkemellet csontozzuk ki (húsleveshez felhasználható), s vágjuk apró, kb. 1 centis kockákra.

Az egész tojásokat verjük fel, keverjük bele a zabpehelylisztet, 7-8 dkg reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a kurkumát, majd keverjük hozzá a felkockázott csirkehúst. Alaposan keverjük össze az egészet.

A masszát kanalazzuk a muffin formába, majd a maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük fél óráig.

Igazi ízorgia. Laktató húsétel, ezért a köret elhagyható. Párolt brokkolival, petrezselymes felkockázott főtt burgonyával tálaltuk. Másnap is finom, mikróban vagy sütőben melegítsük tálalás előtt, de hidegen is jó.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

hirdetés