Muffin formában sült sajtos-baconos csirkemell
Pipimuffinként lehet ismerős többeknek ez a finom húsétel – olvasónk receptjét korábban közzétettük. Apró változtatásokkal újragondoltuk, kevesebb baconnel is készíthetjük, így is kiadós.
Hozzávalók 12 db-os muffin formához
1 egész kicsontozott csirkemell
3 tojás
2 evőkanál finom zabpehelyliszt
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
bors ízlés szerint
1 kávéskanál kurkuma
2 kávéskanál ételízesítő (só- és ízfokozómentes változatot használtunk)
3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
12 szelet bacon (az eredeti recept 24 bacon-t javasol, ennek a fele is elegendő)
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A muffinforma minden mélyedését béleljük ki egy baconnel. A szalonnából vágjunk le egy kisebb – 4-5 centis – részt, ez kerüljön a sütőforma aljára. A maradékkal pedig a forma peremét béleljük kis körkörösen.
A csirkemellet csontozzuk ki (húsleveshez felhasználható), s vágjuk apró, kb. 1 centis kockákra.
Az egész tojásokat verjük fel, keverjük bele a zabpehelylisztet, 7-8 dkg reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a kurkumát, majd keverjük hozzá a felkockázott csirkehúst. Alaposan keverjük össze az egészet.
A masszát kanalazzuk a muffin formába, majd a maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük fél óráig.
Igazi ízorgia. Laktató húsétel, ezért a köret elhagyható. Párolt brokkolival, petrezselymes felkockázott főtt burgonyával tálaltuk. Másnap is finom, mikróban vagy sütőben melegítsük tálalás előtt, de hidegen is jó.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.