Zserbó muffin
A zserbóhoz hasonlít ízvilágában, de a zserbónál sokkal egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető muffin.
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg süteményliszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg darált dió
3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor (cukrozatlan – kicsit kevesebbet is használhatunk belőle)
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és alaposan összekeverjük. A papírkapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Recept: Tankó Enikő
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.