Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (3.)

Manapság, amikor egyre többen egyre ritkábban veszünk a kezünkbe tollat, amikor gondolatainkat a számítógép, az okoskészülékek billentyűzetével visszük fel a virtuális felületre, vajon mennyire van létjogosultsága a grafológia tudományának? Mi mindenre lehet következtetni a kézírásból? Lókiné Csarankó Melinda grafológus arra vállalkozott, hogy kézírásuk alapján bemutatja az Életszépítők Magazin szerkesztőit, állandó szerzőit. Mi pedig vállaltuk, hogy az elemzéseit közzétesszük.

Fodor Sándor kézírásának elemzése. A duktor 58 éves, jobbkezes, szellemi szabadfoglalkozású

A vizsgálat menete

Mivel az iratot elektronikusan kaptam, ezért a vizsgálatot szemrevételezéssel és gépi nagyítással végeztem.

Megállapítások

Fodor SándorA duktor végtelenül gyakorlatias ember, aki az észérvek, és a racionalitás mentén éli az életét. Lényeglátása remek. Akaratos ember, akaratát azonban önmagával szemben is érvényesíti, mert az önfegyelem munkálkodik benne. Gondolkodása gyors és szuverén. A hagyományokat, tradíciókat nagy tiszteletben tartja. Pozitív életszemléletű, lendületes és dinamikus személy. Kritikai érzéke is van, amit időnként közöl is a közvetlen környezetével. Amit eltervez, azt rendszerint véghez is viszi.

Bármennyire is gyakorlatias, fontos számára a szellemiség, a tudás, nyitott az információkra. Fontosak számára az intellektuális újdonságok. Az apró részletek soha nem kerülik el a figyelmét. Kommunikációs készsége remek, ezért az információk közvetítése sem esik nehezére. Tipikusan az az ember, akinek az új dolgok megtanulása örömet okoz. Remek a memóriája. A szellemi javakat meg akarja osztani másokkal.

Munkáját nagyon szereti. Munkájában szereti megtervezni a dolgokat, energiáit nagyon tudatosan osztja be, ennek ellenére előfordul, hogy egy őt nagyon érdeklő munkába nagyobb lendülettel vág bele, mint az indokolt lenne, így bizony annak a végére nagyon elfárad. Egy-egy munkafolyamaton belül nem szeret szünetet tartani, inkább csak akkor tart nagyobb pihenőt, ha valamit végleg befejezettnek gondol. Ha megzavarják egy feladat végzésében, később ugyanott tudja folytatni a munkáját, ahol abbahagyta. Kiemelkedő teljesítménytudata van, a munkáját igyekszik mindig a legjobb színvonalon elvégezni. Saját eredményeivel általában elégedett. Nagyon önálló a munkájában, erre nagy szüksége van, de csapatmunkában is megállja a helyét. Remek ötletei vannak, amelyet aztán jó kreativitásának köszönhetően meg is valósít. Remek rendszerező képessége van, de ezt a gyakorlatban nem mindig használja. Élvezi a kihívásokat. A problémákat mindig hatékonyan oldja meg. Törekszik a precizitásra. Munkatársaival keresi a kapcsolatokat, ezekben örömét is leli, de nem igényli a szoros munkatársi viszonyt. Valamiféle hiányérzete van a karrierjével kapcsolatban, illetve valamiféle nem teljesült igénye miatt jelenleg kissé elégedetlen.

fodorsandor1magMásokat hajlamos túlzottan tisztelni, ennek ellenére van benne némi távolságtartás, óvatosság, sőt bizalmatlanság is. Némi határozatlanságot és bizonytalanságot is tapasztaltam önmagával kapcsolatosan. Mások véleményét mindig meghallgatja. Önérvényesítő képessége hatékony. Emberi kapcsolatokat gördülékenyen tud kezdeményezni, közvetlen. Alapvetően konfliktuskerülő, bár hajlamos a türelmetlenségre. Önkontrollja miatt a magánéletén kívül igyekszik stabil, kiegyensúlyozott képet mutatni magáról, ezért határozott fellépésű.

Jó az alkalmazkodóképessége, hajlamos a kompromisszumokra. A hozzá közelállókhoz nagy a kötődési igénye, bár ennek kissé ellentmond, hogy szereti hangsúlyozni autonómiáját. Szeretetét ki tudja mutatni, a szeretetben nem birtokló. Időnként hajlamos rátelepedni a közvetlen környezetére, saját akaratát ráerőltetni másokra, másoktól energiát meríteni, valamint saját hibáit takargatni. Legmélyebb érzéseit megtartja önmagának. Igényli az érzelmi megerősítést.

Múltjától egyre távolabb kerül, sokkal fontosabbnak érzi a jövőt. A jövője azonban még számára is homályosnak tűnik, még mindig bizonytalan a távolabbi terveit illetően. Az apjával való kapcsolata valamiért harmonikusabbnak tűnik, az anyai oldalon valamiféle keménység mutatkozik.

Erős ösztöntörekvések jellemzik, elsődlegesen testi-biológiai élményekre vágyik. Szeret fantáziálni, és ezeknek a fantáziáknak a megélése örömmel tölti el. Ennek ellenére problémák mutatkoznak abban, hogy mit gondol önmagáról szexuális téren, valamint – valószínűleg éppen ebből kiindulva – a párkapcsolatában is zavarok vannak. A testiségben kissé önző. Ennek ellenére a párkapcsolata valós, a párját önmagával egyenrangúnak tartja, benne örömét leli. Szereti a pénzt megkeresni, szereti azt érezni, hogy van pénze, de ezt tovább is kell adnia, pedig alapvetően takarékos.

Összegzés

A freudi pszichoszexuális séma szerint a duktor írása fallikus-orális kevert írásnak számít, amely szerint őt belső feszültség, önértékelés zavarok, belső bizonytalanság, szorongás, jó kommunikációs készség, olykor türelmetlenség is jellemzi. Ez megerősíti az általam feltárt személyiségjegyek meglétének helyességét. Végezetül: vélhetően őszinte ember, mert azonosul az általa leírtakkal.

Lókiné Csarankó Melinda, grafológus

Ha szeretnétek magatokról grafológiai elemzést, Melindával az alábbi e-mail címen vehetitek fel a kapcsolatot: grafomelinda@freemail.hu

Sorozatunk további részeiben Major Virág és Limpár Imre grafológiai elemzését ismertetjük

hirdetés 

hirdetés 

Sorozatunk eddig megjelent részei…

Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (1.)

…a képre kattintva olvashatók

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 − tizennégy =

hirdetés