Jubileumi programkavalkád – 50 nap múlva nyit a Művészetek Völgye – Negyed évszázados a fesztivál

Ötven nap múlva, 2015. július 24-én nyílik meg a látogatók előtt a Művészetek Völgye; az idei jubileum év. Szinte hihetetlen, hogy már negyed évszázados hazánk népszerű összművészeti fesztiválja. A látogatók száma az utóbbi években ismét emelkedő tendenciát mutat – tavaly mintegy 140 ezren fordultak meg a Művészetek Völgyében.

Aki felkereste már a rendezvény weboldalát, láthatta, hogy teljesen megújult a www.muveszetekvolgye.hu weboldal.

A fesztivál szervezői igyekeznek lépést tartani a technikai újdonságokkal. Az idei fesztivál egyik technikai újítása a parkolást megkönnyítő mobilalkalmazás. A Művészetek Völgye ingyenes mobilalkalmazás Android és iOS operációs rendszereken érhető el. Érdemes letölteni mobilkészülékre, a Google Play áruházban Művészetek Völgye néven található, de a fesztivál weboldalán keresztül is elérhető. A mobilalkalmazással percről-percre nyomon követhetők a fesztivál eseményei, a felhasználók egész évben hallgathatják a fesztiválon fellépő előadókat, megvásárolhatják napi- vagy hetijegyüket, sőt bizonyos helyszíneken még fizethetnek is a készülékükkel.

Több ezer program várja a látogatókat

Márta István fesztiváligazgató. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Számos helyszínen több ezer program várja a látogatókat az idén fennállásának 25. évét ünneplő Művészetek Völgyében 2015. július 24. és augusztus 2. között. Az évforduló megünneplésére új helyszínként jelentkezik idén a kapolcsi Törzskávéház, ahol olyan helyi lakosokkal, szervezőkkel, zenészekkel és művészekkel találkozhatnak az érdeklődők, akik kulcsszerepet játszottak a fesztivál történetének elmúlt évtizedeiben. Mindez elsősorban nem a nosztalgiázás, hanem a tapasztalatainknak a következő generáció számára való átadása miatt fontos – mondta Márta István, a fesztiváligazgatója. Megjegyezte: 25 évvel ezelőtt nem gondolták, s nem is tervezték, hogy ilyen hosszú időn keresztül minden évben lesz Művészetek Völgye.

Idén újra lesznek koncertek a taliándörögdi Klastromban, a kínálat a cimbalommuzsikától az elektronikus zenéig ível. Itt mutatja be legújabb albumát, A Nőt, Palya Bea is, aki sok koncertfelkérése miatt ezúttal nem visz saját udvart a fesztiválon: a korábbi évek Palya Bea-udvara helyén ezúttal a Momentán társulat rendezkedik be. Saját helyszínnel jelentkezik a Modern Art Orchestra és Hajós András, a Momentán társulat, a Hello Wood, és a Virtuózok is bemutatkoznak a kapolcsi katolikus templomban. Újra saját udvart visz Harcsa Veronika, jelen lesz a Design Terminál, és az olyan klasszikus helyszínek sem maradhatnak el, mint a Hobo-klub vagy a Kaláka versudvar.

A három Völgy-falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend között idén is lesz „csigabusz”, továbbá – idén először – elektromos autók is segítik a közlekedést. Az idén új helyre költöző Blue sPot Major a 10. napon egy Quimby-koncerttel zár, a Muharay-udvar a jubileumi fesztiválra Sebestyén Márta személyében egy háziasszonyt is meghívott, a Folk-udvart pedig ezúttal közösen szervezi a Fonó Budai Zeneház, a Hagyományok Háza és a Kobuci kert. A Színház-színpad Kapolcsról átkerül a taliándörögdi művelődési házba, ahol idén mások mellett fellép Pintér Béla társulata, valamint Hobo is, aki Jim Morrison-, Viszockij-, Ady- és József Attila-műsorral készül. 

Idén nem lesz Palya-udvar

hirdetés 

hirdetés 

Webajánló – Művészetek Völgye >>

MTI | Életszépítők

Kapcsolódó összeállításunk a 2014-es fesztiválról

Hű maradni Kapolcshoz – 140 ezren látogattak el idén a Művészetek Völgyébe

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 2 =

hirdetés