Művészetek Zöldje. Tudományos játékok, kémiai kísérletek, kreatív hulladékhasznosítás. Kihagyhatatlan ökoprogramok a kapolcsi Faluházban

A Művészetek Völgye festői szépségű természeti környezete jó apropó arra is, hogy a színes programkínálatban megjelenjen valamilyen módon az ökologikus életmód és a természetvédelem témaköre. Idén is majd’ tucatnyi szervezet képviselteti magát különböző módokon a július 30-áig tartó fesztiválon.

A kapolcsi Faluházban berendezett Művészetek Zöldjében a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület mellett jelen van a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Bakony-Balaton Geopark, a WWF Magyarország, a Jane Goodall Intézet, a Greenpeace, az FM Vadonleső Programja, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat, az Ökogyülekezet, valamint a Pannon Egyetem egyik doktorandusza a Tudatos Vásárlók Egyesületének ismeretanyagával.

A Művészetek Zöldje helyszínen tudományos játszóházzal, szabaduló szobával (szabaduló játék), látványos kémiai kísérletekkel, hulladékhasznosító kézműves foglalkozásokkal, szórakoztató feladványokkal, előadásokkal és programokkal várják az érdeklődőket minden nap 10-től 18 óráig. 

A látogatók megismerkedhetnek egyebek mellett a Duna páratlan élővilágával, próbára tehetik tudásukat a WWF Magyarország Élő Duna Turnéján. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark helyi természeti kincseket mutat be, a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat tagjai pedig a barlangok rejtélyes világába vezetik be az érdeklődőket. A Jane Goodall Intézet ún. közösségi környezet- és társadalomjobbító programokkal készült. A Vadonleső Program kiállítást is hozott. A kiállítás témája a két éve az év kisemlősének választott ürge. Kortárs költők ürge-verseihez készített gyermekrajzok láthatók a Művészetek Zöldje udvarában. 

A Művészetek Zöldje programjai az ITT letölthető műsorfüzet 26-28. oldalán megtalálhatók.

Webajánlónk

Zöld Zugoly a Facebookon >>

Takáts Feri bácsi zánkai füvesember >>

Zenebatyu – hangszerek hulladékból és egyszerű háztartási anyagokból >>

Szertár Blog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 8 =

hirdetés