Ne félj!

Ne félj! Ez a feladat.

Ne engedd, hogy a félelem gúzsba kössön! Ne félj attól, hogy most nehéz. Ne félj attól, hogy nehéz lesz sokáig. 

Most erősnek kell lenni. Erős vagy, ha a gondolataid, érzéseid felett hatalmad van, erős vagy, ha képes vagy belenézni önmagadba.

Kínzó gondolataidhoz, érzéseidhez menj egészen közel, hidd el, szelídíthetők. Figyelemmel, fegyelemmel képes vagy uralni őket. Enélkül viszont az ellenségeid. Szabadulj az elme börtönéből! Urald a pillanatot, a napot! Legyen dolgod, legyen célod! Ez mindig előre visz. 

Ne félj azért, mert az egészhez mérten egészen parányi vagy – mind azok vagyunk születésünk pillanatától, csak elfelejtjük.

Ne félj attól, hogy nincs hatalmad dolgok felett – ez mindig is így volt. Csak magad felett lehet valódi hatalmad, minden más csak illúzió. 

Ne félj a csendtől! Ha befelé figyelsz, élesebben láthatsz. Zajkeltők és zajkeresők lettünk, nem hallgatunk a belső hangra. Nem is hiszünk a létezésében… Inkább kifelé figyelünk. A zaj nem fér meg a csenddel – a kint nem fér meg a benttel. Más minőségek. A lényeged, a belső hangod csak a csendben mutatkozik meg. A zaj eltérít, a zaj félrevezet. 

Engedd el a lényegtelent! Az üreset. A felszínest. A hamisat. A mérgezőt. 

Ne félj! Ez a feladat. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc − egy =

hirdetés