Nelli és Levi házat épít (14.) Kertigazítás, sittelés az alapozás megkezdése előtt

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 13 összeállítás itt olvasható >> 

Megint eltelt egy hét, észre se veszem, olyan gyorsan telnek a napok. Levi kivett egy hét szabadságot, hogy tudjunk a telken haladni a munkákkal. A kert végébe csinálunk egy mini fatárolót és műhelyt, annak a területét kezdtük el kiszabadítani az elvadult málnából és a több rétegben hullámzó borostyánból. Nem kis munka, mindketten úgy nézünk ki, mintha vadmacskával háltunk volna.

Madárfészek a telken

Az aprócska tároló mellett meg már most kialakítjuk a komposztáló helyét. Akkora lesz, mint a tároló maga. Innen üzenem az időjósoknak: nem ér a kicsit becsapni! Beígérték a rossz időt, ezért minden nap az első csepp esőre rohamtempóban pakoltunk, hogy ne a nagy viharban kelljen majd. Aztán azóta sincs nagy vihar.

Mivel jó idő volt, az összes szomszéd kint kapirgált a kertjében, így volt alkalmunk mindenkivel váltani pár szót. Az utcában egy másik ház építését most fejezik be, a végső simításokat végzik, kerítést építenek, sittet hordanak el. Eléggé belefásultak, belefáradtak az építkezésbe, remélem, mi vidámabban fogjuk az utolsó heteket is tölteni.

Apám is minden találkozásunkkor elmondja, hogy nagyon jó dolog az építkezés, alkotunk, haladunk, de nem szabad mindent feladni érte. Szükség van kikapcsolódásra, feltöltődésre is, mert ha csak robotolunk, mire beköltöznénk, elmehet a kedvünk az egésztől. Úgy látom, igaza van. Fárasztó lesz, erőltetett menet, kell néha egy kis pihenő. Szeretném, ha felejthetetlenül szép lenne az a nap, amikor először alszunk a házban, és bosszankodás nélkül szeretném tölteni az ottani első karácsonyunkat is.

A hét vége felé megraktunk és elvitettünk két konténernyi szemetet és sittet, közben azon morfondíroztunk, vajon mennyi forduló lesz még az építkezés végéig. Megsaccolni sem tudnánk… Mindenesetre a sittből kimentettük a használható mészköveket, azok lesznek a kis tároló alapjai, pillérei.

Kertigazítás után

Tippjeim

Nem minden szemét, amire az adott funkciójában éppen nincs szükség. Pénzt és energiát spórolhatunk, ha tényleg csak a szemetet dobjuk ki. Adjunk esélyt mindennek, ami újrahasznosítható! A szemét elszállítása pénzbe kerül, felhasználhatjuk a kiselejtezett tárgyat más célra is, mint mi a mészköveket. Növényeket is mentem a kertben. Sokféle virágot ültetett az előző tulajdonos, ezeket kitelepítettem az építkezés helyéről, jövőre átültetem őket a végleges helyükre. Remélem, jövő héten megkapjuk a jogerős építési engedélyt, és indulhat az alapozás. A jövő pénteki beszámolóm elmarad, legközelebb május 2-án jelentkezem.

Kellemes húsvétot, jó kertészkedést!

Nyitókép: www.seedpodcreative.co.uk

Janakakisz Alexandra

 

 

Ajánló

Hurrá, beköltöztünk! Webnaplóban örökítette meg a házépítést az újságíró anyuka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő + 19 =

hirdetés