Nelli és Levi házat épít (23.) A szeszélyes időjárás ellenére jól halad a munka: túl az alapozáson, a zsaluzáson!

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 22 összeállítás itt olvasható >>

Lépésről-lépésre haladunk. Sajnos a múlt héten, és ezen a héten is csak részben volt jó idő, többször pedig akkora esők jöttek, hogy nem lehetett dolgozni. Amikor kimentünk az építkezésre, azt láthattuk, hogy a munkások a gumicsizmájukon húsz centi vastag (!) agyagos-sarat cipelnek. A szeszélyes időjárás ellenére már látható, hogy halad az építkezés: az alapot elkészítették, már a zsaluköveket is beépítették. Tele van vassal az alap és a zsaluzat, így már lehet látni, hogy melyik helyiség hol lesz.

Hatalmas mennyiségű földet kell majd visszatölteni. A kivitelező Peti emberei és alvállalkozói nagyon szimpatikus rendszerben dolgoznak, így gyorsan és költséghatékonyan haladnak. Ha minden jól megy, jövő héten már a szigetelésen dolgoznak.

Én augusztus első felében családi elfoglaltság miatt nem leszek a városban, de Levi nagyon lelkesen látogatja az építkezést. A korlátozott internet hozzáférésem miatt a naplót is kénytelen vagyok kicsit pihentetni, augusztus közepén újra tudok jelentkezni. Reményeim szerint akkorra már a falak is állnak. Addig a kivitelezőnek és az ablakosoknak össze kell hozniuk egy megbeszélést, hogy a pontos kialakítást egyeztetni tudják.

Nelli a konyhában

Levi a zongoránál

Tippjeim

Élvezd, ha jól haladnak a dolgok! Én most ezt teszem, feltöltődöm. Örülök, hogy jó kivitelezőt találtunk! Peti nemcsak a szakmai hozzáértése miatt szimpatikus, jól kijövünk egymással, egy hullámhosszon vagyunk, gyorsan vág az agya és jó a problémamegoldó képessége is.

 

Nelli

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 13 =

hirdetés