Nelli és Levi házat épít (24.) Betonozás és vízszigetelés | A csapadékos idő nehezíti az alapozási munkálatokat

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 23 összeállítás itt olvasható >>

hirdetés 

hirdetés 

Hazaérkeztem a családi kiruccanásról, de itthon annyira rossz idő volt a múlt héten, hogy lényegében semmit sem tudtak haladni az építkezéssel, így aztán nem maradtam le semmiről. Elkészültek a sávalapok, vágeztek a feltöltéssel, egy réteg beton került a tömörített kavicsrétegre. Mókás látni a leendő lépcső helyét is, ami most még elég magasról indul, később alakítják ki a végleges formáját.

Ezen a héten munkához láttak a szigetelők, és ha az időjárás nem szól közbe, jövő héten át tudják újra adni a terepet a kivitelezőnek, hogy a következő réteg betonozással folytatódhasson a munka. Erre a betonrétegre már a falak kerülnek.

A vízszigetelésen dolgoznak jelenleg, a szigetelés alulról védi a házat. A vízszigetelés alapját adja az első betonréteg. A betonra felvittek egy anyagot, majd arra két réteg vízszigetelő anyagot. A gépész is kilátogatott az építkezésre, mivel nagyobb csöveket kellett vezetni a ház alapjába, így többek között a kis wc helye már egészen pontosan látszik.

Rá vagyok ragadva az időjárás előrejelző portálokra, és folyamatosan kérlelem Napistent, legyen kegyes hozzánk, gyakran mutatkozzon a telek felett.

Petivel, a kivitelezővel továbbra is nagyon jó a kapcsolat; mindenről beszámol, naprakészen tájékoztat bennünket a fejleményekről. Ha kérdés merül fel, soron kívül egyeztet, elmondja a megoldási javaslatát, de nem hagyja figyelmen kívül az igényeinket.

Képekben

 

Fotók: Nelli

Nelli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három + 10 =

hirdetés