Nelli és Levi házat épít (30.) Készül a padlófűtés, növénytelepítés a tetőkertben

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni; a beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az építési napló eddig megjelent részei itt olvashatók >>

A héten lerakták a padlófűtés csöveit, ami alá acél rácshálót fektettek, és ahhoz erősítették a csöveket. Ezek alatt pedig egy tükörfólia van, alatta pedig a hőszigetelés. Ebben a munkafázisban nem szívesen tartózkodom a házban, nehogy a fóliát felsértsem, vagy a kutya körme felszakítsa.

Hétvégén Levivel bevetettük a tetőkertet virágmaggal. Nem szívesen részletezem, hogy milyen fajtákat ültettünk, mert abszolút nem a bevett extenzív tetőkerti növényeket használtuk. Teljesen kísérleti az összetétel, vannak benne évelők, egy- és kétnyáriak is, virágos növények és fűszernövények vegyesen. Készítettünk vetési tervet is, az évelőket adott helyre vetettük, míg az egynyáriakat a fennmaradó üres területekre vegyesen. Bízom benne, hogy pillangó- és méhcsalogató virágos rét hangulatú lesz a tetőkert. Az előtetőre levendula kerül majd, nemcsak az illata miatt, hanem a látványa miatt is. Ahogy a kaputól a bejáratig sétálunk, rá lehet majd látni, és a kedves lila virágok látványa mindig jól esik a szememnek.

Fotó: Nelli és Levi

Fotó: Nelli és Levi

hirdetés 

hirdetés 

Fotó: Nelli és Levi

Az utóbbi időszakban egy kicsit ellustultunk azon elhatározásunkat illetően, hogy minden hónapban veszünk valamilyen berendezési tárgyat, mondván, ne a végén kelljen egyszerre sokat beszereznünk. Kezdünk visszazökkenni: a napokban megvettük a mosdószekrényeket, a mosdókat és csaptelepeket, aztán pedig kijött a redőnyös. Felmérte, milyen redőnyökre lesz szükségünk.

Jövő héten érkezik az esztrich beton, és hét vége felé már kizsaluzzák a lépcsőt is. Remélem, erről már be is tudok számolni a következő alkalommal.

Nelli

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =

hirdetés