Szerintünk zseniális: NemKönyv. 86 dolog, amit mindig meg szerettél volna tenni egy könyvvel, de mindig megtiltották

Hogyan illik bánni egy könyvvel? „Ne csinálj szamárfüleket, ne zsírozd össze, ne gyűrd, ne önts rá vizet…

Micsoda marhaság! A NemKönyvre nem érvényesek a tiltások. Használd, a végén pedig nézzen is úgy ki, mint amit használtak.”

Mindenekelőtt a szerzőt, Stephanie Rothmeiert illeti a dicséret, majd pedig a Manó Könyvek Kiadót, hogy megajándékozta ezzel a dilis kötettel a honi olvasókat, stílszerűen könyvhasználókat. A magyar adaptáció grafikáját a német Kein Buch illusztrációi alapján Hanák Katalinnak, a fordítást pedig Mesés Péternek köszönhetjük.

A NemKönyv eredetije 2009-ben jelent meg, az első magyar kiadás 2012-ben látott napvilágot. A második, változatlan utánnyomást adták ki a közelmúltban, de sokakra bizonyára így is az újdonság erejével hat. A könyvméret, a -vastagság és a borító láttán cseppet sem tűnik rendhagyó kiadványnak, feltűnés nélkül lapítana a puhafedelű regények között a polcon. Amint belelapozunk, leesik, hogy az átlagos küllem csak egy a belíveken mutatkozó temérdek poén közül.

Amikor a NemKönyv magyar kiadása először (4 éve) megjelent, még nem a felnőtteknek szánt színezőkönyvek uralták a könyveladási listákat; Johanna Basford Titkos kertje robbantotta fel a piacot 2015-ben (beleértve a színező- és festőkészletek piacát is), s ma már minden magára valamit adó kiadó és sikerkönyvszerző előáll saját (énmárkás) színezőkönyvvel.

A NemKönyv a széplélekre ható felnőtt színezőkönyvek vagány alternatívája.

Annyira cuki, hogy meg kell zabálni! Könyvre ezt nem szoktunk mondani, de a NemKönyvre mondhatjuk. A papírlapok jóízű elfogyasztásának talán még örülne is a szerző, hiszen a könyvfalás is tiltólistás kategória.

Vegyük úgy, hogy hozzáadtunk egyet ahhoz 86 dologhoz, amit mindig meg szerettél volna tenni egy könyvvel, de mindig megtiltották.

Ui. Sosem szerettem volna könyvlapra gombokat varrni, könyvet a fagyasztóba tenni, a lapjaiból repülőt hajtogatni, vagy egy kortyot adni neki a kedvenc italomból. A NemKönyv egy elmés fricska, humorérzék nélkül ne tessék kézbe venni.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + tizennégy =

hirdetés