Óvodaszépítés: kreatív falfestés színezett diszperzittel

hirdetés

hirdetés

Mesehősök, színek és bájos jelenetek között tölthetik napjaikat az ovisok a Kunfehértói Napközi Otthonos Óvodában. Szó szerint a helyi alkotókör keze van a dologban.

A falfestmények Csesznák Verka tervei alapján készültek.

– Az oviban három csoport működik: csiga, tigris, katica. Ezek a figurák adottak voltak a mesékből, a jeleneteket én találtam ki. Minden helyszínhez igyekeztem a megfelelő képi világot megteremteni – mondja Verka, aki az alkotási folyamatban is oroszlánrészt vállalt. Kontúrozta a rajzokat, majd kezdődött a festés, ebben a munkafázisban már a kunfehértói alkotókör volt a segítségére.

Színezéshez diszperzithez keverhető tubusos színezőpasztát használtak. A pasztából az alapszíneket szerezték be, s az alapszínekből keverték ki (színkeveréssel vagy a fehér diszperzittel) a különböző színárnyalatokat. A színezőpaszta előnye, hogy nem csöpög, azonnal szárad, nincs kellemetlen szaga.

Fotók: Csesznák Verka SZÍNházikó

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés