Hogyan mondjam el neked…?! Párkapcsolati kibeszélőkönyv

Egy különleges, napló jellegű kiadvány jelent meg a közelmúltban pároknak. A kötet fejezetei a kapcsolatokban előforduló leggyakoribb problémákat veszik górcső alá. Az kiadvány üres jegyzetlapjaira a párok kézírással jegyezhetik fel meglátásaikat, mindazt, ami zavarja őket, vagy amit átgondoltan, higgadtan, élő szóban nehezen tudnak megbeszélni. A jegyzete címzettje a másik fél (a kötet páros titok könyv), a cél a jobbítás szándéka, a kapcsolat tökéletesítése, a harmónia megteremtése.

Részletek a kiadványból

parkapcsolati_kibeszelo1Ez a könyv nem helyettetek oldja meg a problémáitokat, hanem veletek. Hisszük, hogy ki lehet mondani azt, ami a szívünket nyomja, és így máris egy lépéssel közelebb kerülünk a megoldáshoz. Segít, hogy ne legyenek elharapott félmondatok, félve elhallgatott és a szőnyeg alá söpört, ott tornyosodó sérelmek. Hogy vissza lehet találni oda, ami miatt egymásba szerettetek, csak annyi minden nehezíti meg azt a legnehezebb társasjátékot, amit úgy hívnak: kapcsolat. Segít, hogy megfogalmazhassátok a gondolataitokat, és el is tudjátok mondani a társatoknak. Hiszen szeretitek egymást, csak olyan sokszor szembesültök azzal, hogy a legnagyobb gond az: „Hogyan mondjam el neked…?!”

Összegyűjtöttük a párkapcsolatokban leggyakoribb súrlódási felületeket, ezek adják a kibeszélőkönyv egyes fejezeteit. A fejezet felvezetői után üres oldalakat hagytunk ki, hogy ott ti vethessétek papírra a gondolataitokat. Javasoljuk, hogy egyszerre csak egy témakörhöz írj bejegyzést, ne boríts a másiknak túl sok mindent a nyakába, és legyen mód valóban kibeszélni egy-egy területet. Ha ez megtörtént, tedd a borítóra a fóliát, ami azt jelzi a párodnak, hogy új bejegyzés várja. Hagyd a könyvet az éjjeliszekrényen vagy egy előre közösen kitalált helyen, hogy feltűnjön a másiknak, és alkalmat teremthessen arra, hogy nyugodtan elolvassa, amit írtál neki.

 

Ne legyél ott, amikor olvassa! Ne fürkészd a reakcióit! Várd, hogy a könyvre kikerüljön az újabb jel, ami ezúttal neked szól, és azt üzeni, hogy a társad megfogalmazta a beírtakkal kapcsolatos véleményét. Olvasd és gondold át te is! Szerintünk a következő alkalommal már élőben finomíthatjátok az elhangzottakat, találhattok megoldást, kereshetitek a kompromisszumot. Semmiféleképpen sem szeretnénk az egymás szemébe nézést kikerülni, és elvenni azt az örömet, amikor a másik tekintete, egy ölelés vagy egy csók többet mond minden körmondatnál. Ez a könyv csak az első lépéseket szeretné megkönnyíteni, de érdekes lehet időközönként újra elővenni, és leszűrni, hol is tartotok.

parkapcsolati_kibeszelo2 parkapcsolati_kibeszelo3 parkapcsolati_kibeszelo4 parkapcsolati_kibeszelo5 parkapcsolati_kibeszelo6 parkapcsolati_kibeszelo7 parkapcsolati_kibeszelo8
Hogyan mondjam el neked? Párkapcsolati kibeszélőkönyv

Kiadó: Athenaeum Kiadó, 2016

ISBN: 9789632935249

Méret: 130 x 196, tábla

Oldal: 96

Koncepció: Csapody Kinga

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + egy =

hirdetés