Hasznos mobilalkalmazás nőknek: periódusnaptár, cikluskövető app

Általánossá vált a tablet és az okostelefon, melyekre rengeteg hasznos (s persze haszontalan) alkalmazás telepíthető. Androidos készülékekre fejlesztett kedvenceink közül való a Periódusnaptár, amely abban segít, hogy egészségtudatosabb életet élve pontosan nyomon kövessük a ciklusunkat. Az alkalmazás a Google Play Áruházban érhető el magyar nyelven, ingyenesen telepíthető.

Periódusnaptár Period Tracker

A Periódusnaptár a legkönnyebben használható periódus- és cikluskövető alkalmazás – fiatal lányoknak is ajánlhatjuk. Grafikája megragadó, a kinézet, megjelenés alakításában némi szabadságot is ad a felhasználónak.

hirdetés 

hirdetés 

A program a női ciklus nyomon követésében segít, tájékoztat a peteérés, a termékenység és a menzesz várható idejéről. Összesítő havi naptárban is megjeleníti ezeket piktogramokkal, háttérszínnel kiemelve a ciklus szempontjából lényeges napokat. Annyi dolgunk van csak, hogy a menzesz első és utolsó napját mindig pontosan adjuk meg (lehetőleg nem megfeledkezve róla), a program ez alapján kiszámolja a ciklus átlagos idejét, ami mindenkinél eltérő lehet pár napos – extrém esetekben akár 1-1,5 hetes – különbségekkel.

Számos kiegészítő adatot felvihetünk, ezek adott esetben a nőgyógyászunk számára is hasznosítható információk: tünetek, hangulat, együttlét, súly, testhőmérséklet. A tünetek részben például az alábbiakat jelölhetjük meg az enyhétől az erős fokozatig: alhasi görcsök, pattanás, szorongás, összehúzódás, derékfájás, puffadás, testi fájdalmak, mellérzékenység, mellfeszülés, kemény méhnyak, görcsök… stb. Az alkalmazás azokat is segíti, akik fogamzásgátlót szednek: jelölhetik, ha bevették a tablettát. Az együttlét kategóriában vezethetjük a szexuális együttléteket, azt is megadhatjuk, hogy használtunk-e óvszert.

Nőként érdemes tudatosítanunk, hogy a ciklus folyamán bármikor teherbe eshetünk, de az alkalmazás azoknak is hasznos, akik megbíznak a naptármódszeres fogamzásgátlásban.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 5 =

hirdetés