Portugál finomság: kókuszos csók két összetevőből (glutén- és tojásmentes)

Ennél egyszerűbb receptet aligha lehet elképzelni, ha desszertről van szó. 

Ági az egyik olvasójától kapta a gyorsan, könnyen összeállítható édességnek a receptjét. Alapja sűrített tej. Portugáliában bezsitónak nevezik, ami kis csókot, csókocskát jelent.

Hozzávalók

200 g sűrített tej | Így készül házilag >>
100 g + 30 g kókuszreszelék
21 db szegfűszeg

Elkészítés

A sűrített tejet lábasban elkezdtem melegíteni, hozzáadtam a 100 g kókuszreszeléket és folyamatosan kevergetve hagytam, hogy összeálljon. Miután kicsit hűlt, kis golyókat formáztam a masszából. Golyókat formáztunk belőle. Tányérba öntöttem a szálas kókuszreszeléket, majd megforgattam a golyóbisokat benne (csokireszeléket is használhatunk). Kis papírkapszliba ültettem a golyókat, és egy-egy szegfűszeget nyomtam mindegyikbe.

Fémdobozban tárolom, hűtést igényel. Egy korty tömény kávé mellé igazi kulináris élvezet!

Fotó, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

hirdetés