Portugál finomság: kókuszos csók két összetevőből (glutén- és tojásmentes)
Ennél egyszerűbb receptet aligha lehet elképzelni, ha desszertről van szó.
Ági az egyik olvasójától kapta a gyorsan, könnyen összeállítható édességnek a receptjét. Alapja sűrített tej. Portugáliában bezsitónak nevezik, ami kis csókot, csókocskát jelent.
Hozzávalók
200 g sűrített tej | Így készül házilag >>
100 g + 30 g kókuszreszelék
21 db szegfűszeg
Elkészítés
A sűrített tejet lábasban elkezdtem melegíteni, hozzáadtam a 100 g kókuszreszeléket és folyamatosan kevergetve hagytam, hogy összeálljon. Miután kicsit hűlt, kis golyókat formáztam a masszából. Golyókat formáztunk belőle. Tányérba öntöttem a szálas kókuszreszeléket, majd megforgattam a golyóbisokat benne (csokireszeléket is használhatunk). Kis papírkapszliba ültettem a golyókat, és egy-egy szegfűszeget nyomtam mindegyikbe.
Fémdobozban tárolom, hűtést igényel. Egy korty tömény kávé mellé igazi kulináris élvezet!
Fotó, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.