Reformdesszert: zabpehelylisztes banánpalacsinta
Ideális, ízletes reggeli, diéta idején is beiktatható desszert, liszt és cukor hozzáadása nélkül elkészíthető. Mi zabpehelyliszttel dúsítottuk.
Hozzávalók kb. 8 darab kis palacsintához
2 tojás
2 banán
2 evőkanál zabpehelyliszt (elhagyható)
1 csipet só
vaj a sütéshez
ízesítés: mézzel vagy házi lekvárral
Elkészítés
A két banánt felszeleteljük.
Burgonyanyomóval átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a csipet sót, a két tojást és elkeverjük a masszában, végül…
…hozzákeverjük a zabpehelylisztet. Sűrű masszát kapunk (ha a lisztet elhagyjuk, akkor is összeáll a palacsinta).
A masszát kis merőkanállal adagoljuk a felhevített palacsintasütőbe, ugyanúgy süssük, mint a palacsintát. A hagyományos palacsintához képest kisebb, 8-10 centi átmérőjű palacsintákat készítsük, kevés vajon süssük – így nem esik szét a tészta, és lapos fakanállal könnyen meg tudjuk fordítani.
Ízesítsük tetszés szerint: mézzel, lekvárral. Mi tavalyi készítésű házi cseresznyedzsemmel ízesítettük.
Ajánló
Több mint 20 évet töltöttem az írott média izgalmas világában. Szerettem volna kimaradni a nagy médiaátrendeződésből, 8 éve ezért hoztam létre ezt a független felületet. A magazin kitartó munka és elköteleződés eredménye, család, munka mellett, szabadidőnk terhére gondozzuk alkotótársaimmal.
A gyermekvédelmi alapellátásban dolgozom, prevencióval foglalkozom. Kiemelt területeim: készségfejlesztés, szociális kompetenciafejlesztés, kortárs bántalmazás-cyber bullying, tudatos médiahasználat, fenntarthatóság. Szociális munkás, intézményi kommunikátor, újságíró, kiadványszerkesztő képesítésekkel rendelkezem. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet végzős MA-hallgatója vagyok, kutatási témám az iskolai mentálhigiéné.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!