Reformdesszert: zabpehelylisztes banánpalacsinta

Ideális, ízletes reggeli, diéta idején is beiktatható desszert, liszt és cukor hozzáadása nélkül elkészíthető. Mi zabpehelyliszttel dúsítottuk. 

Hozzávalók kb. 8 darab kis palacsintához

2 tojás

2 banán

2 evőkanál zabpehelyliszt (elhagyható)

1 csipet só

vaj a sütéshez

ízesítés: mézzel vagy házi lekvárral

 

Elkészítés

A két banánt felszeleteljük.

Burgonyanyomóval átpasszírozzuk.

Hozzáadjuk a csipet sót, a két tojást és elkeverjük a masszában, végül…

…hozzákeverjük a zabpehelylisztet. Sűrű masszát kapunk (ha a lisztet elhagyjuk, akkor is összeáll a palacsinta).

A masszát kis merőkanállal adagoljuk a felhevített palacsintasütőbe, ugyanúgy süssük, mint a palacsintát. A hagyományos palacsintához képest kisebb, 8-10 centi átmérőjű palacsintákat készítsük, kevés vajon süssük – így nem esik szét a tészta, és lapos fakanállal könnyen meg tudjuk fordítani.

Ízesítsük tetszés szerint: mézzel, lekvárral. Mi tavalyi készítésű házi cseresznyedzsemmel ízesítettük.

 

Ajánló

Meggyes-mákos palacsintametélt

Zabpehelylisztes palacsinta

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 13 =

hirdetés