Reformdesszert: zabpehelylisztes banánpalacsinta
Ideális, ízletes reggeli, diéta idején is beiktatható desszert, liszt és cukor hozzáadása nélkül elkészíthető. Mi zabpehelyliszttel dúsítottuk.
Hozzávalók kb. 8 darab kis palacsintához
2 tojás
2 banán
2 evőkanál zabpehelyliszt (elhagyható)
1 csipet só
vaj a sütéshez
ízesítés: mézzel vagy házi lekvárral
Elkészítés
A két banánt felszeleteljük.
Burgonyanyomóval átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a csipet sót, a két tojást és elkeverjük a masszában, végül…
…hozzákeverjük a zabpehelylisztet. Sűrű masszát kapunk (ha a lisztet elhagyjuk, akkor is összeáll a palacsinta).
A masszát kis merőkanállal adagoljuk a felhevített palacsintasütőbe, ugyanúgy süssük, mint a palacsintát. A hagyományos palacsintához képest kisebb, 8-10 centi átmérőjű palacsintákat készítsük, kevés vajon süssük – így nem esik szét a tészta, és lapos fakanállal könnyen meg tudjuk fordítani.
Ízesítsük tetszés szerint: mézzel, lekvárral. Mi tavalyi készítésű házi cseresznyedzsemmel ízesítettük.
Ajánló

Alapító-főszerkesztő
Több mint két évtizedet töltöttem az írott média világában, szinte minden klasszikus sajtóműfajban kipróbálhattam magam újságíróként, szerkesztőként. 2006-2012 között leginkább építészeti szakújságíróként, PR-szakemberként voltam aktív, szakmai kiadványok és rendezvények létrejöttében közreműködtem.
Az eletszepitok.hu weboldalt 2013-ban hoztam létre.
2018-ban visszakanyarodtam eredeti hivatásomhoz; gyermekjóléti alapellátás keretében általános és középiskolásokkal foglalkozom, prevenciós, edukációs, pályaorientációt támogató foglalkozásokat tartok, érdeklődésem középpontjában az élménypedagógia, a tanulásmódszertan, a szociális kompetenciafejlesztés és a készségfejlesztés áll. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetben szereztem mesterdiplomát, okleveles szociális munkás, felsőfokú intézményi kommunikátor, újságíró és kiadványszerkesztő képesítésekkel rendelkezem.