Rumos kocka. Andrea régi családi receptje

hirdetés

hirdetés

Van egy ezeréves, kézzel írt szakácskönyvem, amit még kislány koromban kezdtem el írni. Ebben vannak azok a receptek is, amiket a nagymamám diktált le nekem annak idején. Ez a rumos kocka is ezek közül való. Zárójelben ott van mellette, hogy JÓ. Újra elkészítettem, és tényleg jó. Nagyon jó! 

rumos_kocka_gallov_andrea1

Hozzávalók

Tésztához

30 dkg finomliszt

15 dkg vaj

1 tojássárgája

1 cs sütőpor

3 dkg cukor

annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta

A tésztát összedolgozzuk. Elfelezzük, egyik felét tepsibe nyújtjuk.

Töltelékhez

15 dkg darált dió

15 dkg cukor

1 vaníliás cukor

2 tojássárgája

3 tojás felvert habja

2 ek rum

A hozzávalókat összekeverjük, a végén beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot.

A kinyújtott tésztát megkenjük lekvárral (én sárgabaracklekvárral), rátesszük a tölteléket, befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Érdemes megszurkálni, különben felpúposodik.

180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt ráöntjük a csokimázat.

Hozzávalók csokimázhoz

20 dkg cukor

4-5 ek víz

2 dkg cukrozatlan kakaópor

Ezekből szirupot főzünk. Belekeverünk 5 dkg vajat és 2 ek rumot.

Dermedés után lehet szeletelni.

Fotó, recept: Gallov Andrea, Sherpa Konyhája >>

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás