Sós szuflé ebédre, vacsorára: így készül a sajtos felfújt

A szuflé alapja a tojáshab, ami laza szerkezetűvé, könnyűvé teszi a tésztát. Sokféle ízesítéssel elkészíthető. Érdemes kipróbálni a sajtszuflét is, amit általában a gyerekek is szeretnek. Sütésből megmaradt tojásfehérjét is hasznosíthatunk hozzá.

Hozzávalók 4 szuflé formához (9,5 cm átmérő)

20 dkg sajt vegyesen (ementáli, eidami, cheddar, gouda, trappista)

3 tojás

5 dkg vaj

5 dkg finomliszt

2 dl tej

só, bors, szerecsendió, curry

Elkészítés

A sajtot reszeljük le.

A tojásokat válasszuk szét.

A vajat olvasszuk fel, keverjük hozzá a lisztet, s amikor kezd fehéredni, öntsük hozzá a hideg tejet és főzzük csomómentesre. Sűrűbb masszát kapunk.

Hagyjuk pár percig hűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, fűszerezzük. A végén keverjük hozzá a sajtot.

sajtszufle1

sajtszufle2

sajtszufle4 sajtszufle8

A tojásfehérjét verjük kemény habbá és 2-3 részletben keverjük a sajtos masszához.

Az olajjal vékonyan megkent szufléformák 2/3-át töltsük meg.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 30-35 percig.

A szuflé frissen jó; melegen tálaljuk. Friss salátát, párolt zöldséget, rizsköretet kínálhatunk mellé.

hirdetés 

hirdetés 

Receptajánló

Muffin formában sült sajtos-baconos csirkemell

Muffin formában sült sajtos-baconos csirkemell

Gyors éhségűző: fokhagymás sajtos melegszendvics

Gyors éhségűző: fokhagymás sajtos melegszendvics

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

hirdetés