Tízperces pohárdesszert: főzött csokoládékrém

Finom desszert csokiimádóknak – 10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

125 g jó minőségű étcsokoládé (legalább 65 %-os kakaótartalmú)

3 friss tojás

50 g cukor

1 dl tejszín

csipetnyi só

szóráshoz szeletelt mandula

Elkészítés

Vízgőz felett olvaszd fel a darabokra tört csokoládét.

Várd meg, míg langyosra hűl.

Egy tálban keverd habosra a tojássárgákat a cukorral. Add hozzá a tejszínt és a csokoládét.

Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg a krém be nem sűrűsödik.

Húzd le a tűzről.

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verd kemény habbá, és óvatosan add a krémhez.

Töltsd a krémet üvegpoharakba vagy kávéscsészékbe, majd hűtsd le.

Tálaláskor megszórhatod szeletelt mandulával.

 

30 csokoládés recept c. könyv receptje alapján készült, apró módosításokkal. 

 

A könyv a Formás szakácskönyv-sorozat része. Itt találod a sorozat eddig megjelent köteteit >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =

hirdetés