Tízperces pohárdesszert: főzött csokoládékrém
Finom desszert csokiimádóknak – 10 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
125 g jó minőségű étcsokoládé (legalább 65 %-os kakaótartalmú)
3 friss tojás
50 g cukor
1 dl tejszín
csipetnyi só
szóráshoz szeletelt mandula
Elkészítés
Vízgőz felett olvaszd fel a darabokra tört csokoládét.
Várd meg, míg langyosra hűl.
Egy tálban keverd habosra a tojássárgákat a cukorral. Add hozzá a tejszínt és a csokoládét.
Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg a krém be nem sűrűsödik.
Húzd le a tűzről.
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verd kemény habbá, és óvatosan add a krémhez.
Töltsd a krémet üvegpoharakba vagy kávéscsészékbe, majd hűtsd le.
Tálaláskor megszórhatod szeletelt mandulával.
A 30 csokoládés recept c. könyv receptje alapján készült, apró módosításokkal.
A könyv a Formás szakácskönyv-sorozat része. Itt találod a sorozat eddig megjelent köteteit >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.