Török kokostar: kókusszal töltött csokis keksz

Ez a különleges kekszrecept török eredetű, világszerte népszerű. Ideális vendégváró, előre elkészíthető, fedett dobozban hetekig eláll. 

Hozzávalók 16-18 db süteményhez

A tésztához

120 g liszt

30 g kakaópor

80 g vaj

40 g porcukor

1 tojássárgája

1 tk vaníliás cukor

1 csipet só

1 csipet sütőpor

1 citrom reszelt héja

A töltelékhez

1 tojás fehérje

70 g kókuszreszelék

50 g porcukor

A díszítéshez

3-4 kocka étcsoki + 1 tk olaj (fehércsokit is használhatunk)

 

Elkészítés

A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, citromhéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgája hozzáadása után puha tésztát gyúrunk, amit frissen tartó fóliába csomagolunk, de nem teszünk hűtőbe, csak a konyhapulton pihentetünk.

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből vizes kézzel 16-18 darab, azonos méretű gombócot formálunk. A kókuszgolyókat rövid időre a fagyasztóba tesszük.

A nyers tésztából ugyanennyi gombócot készítünk, kilapítjuk és becsomagoljuk vele a kókuszos tölteléket.

Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 175°C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk össze az étolajjal és díszítsük vele a sütemények tetejét.

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 1 =

hirdetés