Tízperces finomság: gyümölcsös krémmel töltött fahéjas rolád
A receptet egy spanyol receptoldalon találtuk, a fotón akadt meg a szemünk. Mi lehet ez a finomság? Bizonyára sokan meglepődnek, de az édességet nem kell keleszteni, dagasztani, gyúrni, ugyanis kenyérszeletekből készül. Gyümölcsös krémsajttal, Nutellával töltik és fahéjas cukorba hempergetik. Íme, a pontos recept!
Hozzávalók 4 személyre
8 szelet szeletelt fehér kenyér 1 tojás kevés tej porcukorral kevert őrölt fahéj natúr Philadelphia krémsajt Nutella eper vagy más friss idénygyümölcs olívaolaj
Elkészítés
A szeletelt kenyér héját vágjuk le, majd a szélére kenjünk krémsajtot vagy Nutellát. A krémre helyezzük az apróra vágott gyümölcsöt és tekerjük fel, mint a palacsintát.
Verjünk fel egy tojást, adjunk hozzá kevés tejet, cukrot. Kenjük meg az édes tojásos tejjel a roládokat, majd hempergessük meg porcukorral kevert fahéjban.
Megsüthető serpenyőben kevés olajon, vagy előmelegített sütőben is sütőpapíron. Sütési idő sütőben: 180-as hőfoon, 8-10 perc.
Forrás: www.recetin.com
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.