Joghurtos-gyümölcsös kocka kétféle gyümölccsel
Könnyű, kevert süti. Sokféle gyümölccsel elkészíthetjük – befőttel is. Dióval, mogyoróval is megszórhatjuk a tetejét.
Hozzávalók
1 kis dobozos joghurt (a doboz lesz a mérőedény – pohár)
2,5 pohár liszt
1,25 pohár cukor
½ pohár olaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
½ kg magozott meggy
5-6 sárgabarack félbe vágja
Elkészítés
A tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát.
A sárgabarackokat lenyomkodjuk a tepsi aljára, majd a tészta tetejét sűrűn beborítjuk a meggyel.
Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető – meggyel, szederrel, ribizlivel, almával, szilvával stb. -, de kompót is jó hozzá. A süteményt 180-as hőfokon, előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.
Ha gyümölcs nélkül készítjük, a tetejére szórjunk durvára vágott diót.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.