Joghurtos-gyümölcsös kocka kétféle gyümölccsel

Könnyű, kevert süti. Sokféle gyümölccsel elkészíthetjük – befőttel is. Dióval, mogyoróval is megszórhatjuk a tetejét.

Hozzávalók

1 kis dobozos joghurt (a doboz lesz a mérőedény – pohár)

2,5 pohár liszt

1,25 pohár cukor

½ pohár olaj

3 tojás

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

½ kg magozott meggy

5-6 sárgabarack félbe vágja

 

Elkészítés

A tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát.

A sárgabarackokat lenyomkodjuk a tepsi aljára, majd a tészta tetejét sűrűn beborítjuk a meggyel.

Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető – meggyel, szederrel, ribizlivel, almával, szilvával stb. -, de kompót is jó hozzá. A süteményt 180-as hőfokon, előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.

Ha gyümölcs nélkül készítjük, a tetejére szórjunk durvára vágott diót.

GasztrostúdióVízi Orsolya receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + tíz =

hirdetés