Bor, napsütés, koncertek, finom ételek, gyerekprogramok. Hosszabb, színesebb Vingardium Borliget 2017-ben. A belépés ingyenes!

A Vingardium Borliget néven tavaly életre kelt borfesztivál idén is neves zenei fellépőkkel, új játékokkal, meglepetésekkel, különleges gasztronómiai kiállítókkal és persze sok jó magyar borral várja az érdeklődőket 2017. szeptember 1-3-ig Budapesten az Erzsébetligetben.

A Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes programkavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok – ezt kínálja a fesztivál, melynek hangulata magával ragadó. A standoknál filozófiai diskurzusok folynak a borászok és a vendégek között, a sétányon kis motorral döngetnek a gyerekek, a színpad előtti placcon fiatalok ücsörögnek a földön, az pihenőkertben amőba foteleken sziesztáznak – ki kutyával, ki macskával érkezik. Aztán este beindulnak a koncertek, és együtt bulizik a punk, a családos, a hipszter, a nyugdíjas.

Az idén már három napos esemény az aszfaltos belváros helyett zöld közösségi térbe csábít mindenkit. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, fűben fekvős borozgatás, kalandos gyermekprogramok, érdekes bor- és gasztrokurzusok és számos élmény vár a vendégekre.

A Borligetben egy hétvége alatt szinte az összes borvidéket végigkóstolhatjuk, hiszen körülbelül 30 borászati kiállító mutatkozik be a fesztiválon. 

A zenei kínálatot idén is a sokszínűség jellemzi. Délután a chill hangulat dominál, estére pedig megtelik a tér, és fergeteges buli hangulat várható.

Koncertek

Szeptember 1. – Savages Y Suefo, Kéknyúl, Cimbaliband és Danics Dóra
Szeptember 2. –  Blooming Blue, Dynamite Dudes, Barabás Lőrinc Quartet, The Carbonfools
Szeptember 3. – Fák Alatt Zenekar, Jász András és barátai, Gájer Bálint

Változás a korábbi évhez képest, hogy a pihenőkertben komolyzene szól majd a Klasszik Lounge-ban.

A gyerekek idén még több programból választhatnak. Az Ökojátszóház és a Hórakukk színes játékkínálata mellett kipróbálhatják a segwayezést és a Hintayo óriáshintáját. A Gibbon Slackline-on megtanulhatnak kötéltáncolni, és számos társasjátékkal játszhatnak a Játszóház projekt közreműködésével.

Gyerekprogramok

Szeptember 2. – Kovácsovics Fruzsina, Együgyű Mihók meséje
Szeptember 3. – Tamás Éva Játéktára

További elemek színesítik az eseményt: pihenőkert raklap bútorokkal, amőba fotelekkel és függőágyakkal, fényfestés, IKARUS nosztalgia járat az Örsről, borkurzus sommelier-ek vezetésével. A gyerekprogramok alatt az édesanyák pilates órákon vehetnek részt. Az idei év újdonsága egy boros tematikájú szabadulószoba.

Időpont: 2017. szeptember 1-3.

Helyszín: Budapest, XVI. Erzsébetliget

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Kóstolás pohárjegyekkel csak fesztiválpohárból: a standokon a vendégeket kizárólag Vingardium pohárban szolgálják ki, továbbá bizonyos szolgáltatások kizárólag a pohárhoz kapott karszalaggal vehetők igénybe. Pohárjegyeket elővételben a tixa.hu –n, illetve a helyszínen, a pohárpontokon lehet megvásárolni. A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a kiállítóknak.

A rendezvény a XVI. Kerületi Önkormányzat és az Erzsébetligeti Színház közreműködésével valósul meg.

A rendezvény weboldala: vingardiumborliget.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc + hat =

hirdetés