Szépség, termékenység, bőség, siker. Virágszimbolika, avagy mit jelképez az orchidea? Tippek gondozáshoz

Az orchidea az egyik legszebb, s legnépszerűbb otthon nevelhető egzotikus növény. Gondozásához nyújt segítséget korábbi összeállításunk; tippjeink többek között arra is felhívtuk a figyelmet, hogy a cserepes növényt nem szabad kidobni elvirágzás után, mert egy kis pihenőidő után újra virágokat bont, s ha ideális körülményeket teremtünk számára, évekig otthonunk éke lehet. Mit szimbolizál az orchidea?

Vezérelvük: egyéniség, hatékonyság

Az orchideához társítható fogalmak: szépség, termékenység, bőség, siker

flowers-959986_640

Az orchidea kedvelői extravagánsak, szeretik a fényűzést, s nem veszik zokon, ha megbecsült tagjai szűkebb-tágabb környezetüknek. Akiknek az orchidea a kedvenc dísznövényük sármosak, stílusosak, nagylelkűek, ambiciózusak, jó szervezők. Kevésbé vonzó tulajdonságuk lehet a túlzott önbizalom, a pátoszra való hajlam; hevesek, érzelmeiket hajlamosak látványosan, teátrálisan megélni. A virághoroszkóp szerint hajlamosak a lustaságra, a fanatizmusra, a féltékenységre is. Sokak szemében különcnek tűnhetnek.

A hét csakra közül a koronacsakrát társítják hozzá. A koronacsakra a fejtetőn helyezkedik el, ez a csakra kapcsol össze bennünket isteni intelligenciánkkal, segítségével mélyebb összefüggéseket, megértést találunk.

A kristályok közül a szodalit, a topáz és a rózsakvarc illik hozzá a legjobban.

Rokon növények, melyek a legjobban illenek hozzá: amaránt, szegfű.

Az állatszimbólumok jelentéstartalmát tekintve a ló, az elefánt, a macska és a tehén szimbolikája áll a legközelebb hozzá.

Asztrológiai megközelítésben az orchidea a Vízöntőhöz (január 21. – február 19.) tartozik.

Orchideát ajándékozunk azoknak, akiknek az egyéniségét, kifinomult ízlését és tudását nagyra becsüljük. Keleten a kifinomultság, a műveltség és gyengédség megszemélyesítője.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + nyolc =

hirdetés