Szélvész királykisasszony horgolt drótcsipkéi – Windprincess Jewellery extravagáns kézműves ékszerek

Debre Gyöngyi ékszerei lenyűgözőek! Horgolt, gyöngyökkel díszített drótcsipkéi különösen izgalmasak. Az ultranőies, mégis extravagáns, kézműves kiegészítőket Windprincess Jewellery néven már többen ismerhetik, a márkanév magyar megfelelője a mesebeli Szélvész Királykisasszony lehet(ne). Alkotó vagyok rovatunkban ezúttal Gyöngyi mutatkozik be.

Az új alkotásokat nem az értelem hozza létre,

hanem a belső késztetés szülte játékos ösztön.

Alkotó tudatunk játszadozik kedves holmijaival.

Carl Gustav Jung

Debre Gyöngyi

Egészen pontosan nem tudom megmondani, mikor kezdtem ékszerkészítéssel foglalkozni. Nagyjából 15 éve, amikor a két kisebb gyerekemmel otthon voltam. Mindig is szerettem alkotni; korábban varrtam, kötöttem, horgoltam, sőt, a férfias barkácsmunkák sem álltak távol tőlem.

Először a magam kedvére készítettem ékszereket. Kezdetben meglehetősen egyszerűen, egyszerű anyagokkal dolgoztam. Kísérleteztem gyöngyökkel, ásványokkal; izgatott, hogy mit lehet belőlük kihozni. Az hamar kiderült, hogy az egyszerű felfűzés nem nekem való.

Ahogy elkezdtem hordani az ékszereket, egyre többen kérdezték, honnét valók.

A sikerélmény hatására belendültem; beleástam magam a különböző technikákba. Autodidakta módon tanultam, nem vettem részt tanfolyamon – rengeteg időt fordítottam az önképzésre a gyerekek és a munka mellett.

Copyright © Windprincess Jewellery

Egy dolog lebeg a szemem előtt: valami szépet létrehozni.

Minden anyagot szeretek, legyen az nemes, vagy egyszerű, sőt, ezeket gátlás nélkül ötvözöm is. Kész vagyok a durva hatású kenderzsinórt finom gyöngyökkel díszíteni, ha úgy érzem, hogy az összhatás jó lesz. Nem zavar, ha a végeredmény meghökkentő. Fontos, hogy az ékszereim minőségi, hordható kiegészítők  legyenek.

Az adott technika csak rövidebb ideig érdekel, az alkotótevékenységben lételemem a megújulás. Mostanság a drótékszerek a kedvenceim. Szeretek dróttal köveket foglalni, vagy egy különleges darabot rögzíteni vele. Kötési, horgolási technikával is szívesen készítek ékszereket – a finom drót sűrű hálót alkot, melyen kifejezetten jól mutatnak a színes gyöngyök.

Copyright © Windprincess Jewellery

Copyright © Windprincess Jewellery

Copyright © Windprincess Jewellery

Copyright © Windprincess Jewellery

Az ékszertervezés nálam jobbára ösztönös, ritkán rajzolom meg a megvalósítandó ékszert. Bevillan egy ékszer és megpróbálom kivitelezni. Sokszor egészen más kerekedik ki, mint az eredeti elgondolás, de nem bánom. Nem a tervezés, hanem a készítés ad örömet.

Copyright © Windprincess Jewellery

Copyright © Windprincess Jewellery

Az ékszereimet magam fotózom – ezt is meg kellett tanulni, szívesen foglalkozom ezzel is.

Copyright © Windprincess Jewellery

A színes, többsoros ásványos nyakláncok, a bohém karkötők, valamint a horgolt – fészekszerű – drótékszerek a legnépszerűbbek.

Copyright © Windprincess Jewellery

Előfordul, hogy nehezen válok meg egy-egy darabtól.

Copyright © Windprincess Jewellery

Soha annyi sikerélményem nem volt, mint amióta ékszert készítek! Talán látszik rajtuk, hogy mindegyik egy darab a lelkemből…

 

Facebook

 

Windprincess Jewellery a Facebookon >>
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

hirdetés