Az Esti mesék lázadó lányoknak c. könyv elsöprő sikere nyomán rendkívüli magyar nőkről készült két „rebellis” kötet

50 elszánt magyar nő.

Magyar mesék lázadó lányoknak.

Mindkét kötet létrejöttét a Móra Kiadó 2017-es sikerkönyve ihlette, pontosabban annak az eredetije, a Good Night Stories for Rebel Girls. Korábbi cikkünk itt olvasható a kötetről (nemcsak a kivitelezésre figyelemreméltó, de a megvalósítása is: közösségi finanszírozással jött létre.)

Az Esti mesék lázadó lányoknak c. könyv 100 rendkívüli nő életét mutatja be. A 60 grafikus által gyönyörűen illusztrált kötet a magyar olvasókat is magával ragadta; a webshopokból, könyvesboltokból gyakorlatilag néhány nap leforgása alatt elkapkodták 2017 novemberében, a 3. magyar nyelvű kiadásánál tartanak jelenleg. 

Nem csoda, hogy a hazai könyvkiadók fantáziát láttak a magyarított változat elkészítésében. A Magyar mesék lázadó lányoknak 25 nő élettörténetét öleli fel, ám a Móra Kiadónak konkurenciája is akadt, a Bookline Könyvek is előrukkol egy hasonló tematikájú kötettel, amely 50 elszánt magyar nőt mutat be.

Magyar mesék lázadó lányoknak. A Móra Kiadó könyve

50 elszánt magyar nő. A Kolibri Kiadó könyve

Ötven magyar nő, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem említik őket. Ötven nő, akik mertek valamiben elsők lenni. Olyan nők, akik a leleményességüknek és a kitartásuknak köszönhetően mindig kimásztak a legmélyebb gödörből is, és közben sem feledkeztek meg arról, mit diktál az emberség.

Az 50 elszánt magyar nő c. kötetben szerepel többek között Szent Erzsébet, Zrínyi Ilona, Hugonnai Vilma, Veres Pálné, Teleki Blanka, Kovács Margit, Fischer Annie, Dévény Anna, Lubics Szilvia és Polgár Judit.

A könyvet Rátkai Kornél illusztrálta.

A kötet a Bookline weboldalán >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tíz =

hirdetés