Áfonyás muffin

Vajon van olyan sütemény, ami annyira változatosan készíthető, mint a muffin? Ha jól számoltuk, ez a 20. muffin recept a magazinon. Áfonyás, finom!

Hozzávalók 12 darabhoz

15 dkg vaj

15 dkg cukor

15 dkg finomliszt

1 púpozott teáskanálnyi sütőpor

fél dl tej

2 db tojás,

2 csomag Bourbon vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja

20 dkg áfonya

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, és citrom reszelt héját.

3. A lisztet és a sütőport összekeverjük, apránként a masszához adagoljuk a tejjel együtt. A liszttől függően előfordulhat, hogy lazítani kell a masszát kevés tejjel.

4. Ha elkészült a tészta, óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát.

5. A muffinformát béleljük ki kapszlival (muffinpapírral) és adagoljuk bele a tésztát.

6. Előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuska Margó

By Margó >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + nyolc =

hirdetés