Áfonyás muffin
Vajon van olyan sütemény, ami annyira változatosan készíthető, mint a muffin? Ha jól számoltuk, ez a 20. muffin recept a magazinon. Áfonyás, finom!
Hozzávalók 12 darabhoz
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg finomliszt
1 púpozott teáskanálnyi sütőpor
fél dl tej
2 db tojás,
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
20 dkg áfonya
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, és citrom reszelt héját.
3. A lisztet és a sütőport összekeverjük, apránként a masszához adagoljuk a tejjel együtt. A liszttől függően előfordulhat, hogy lazítani kell a masszát kevés tejjel.
4. Ha elkészült a tészta, óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát.
5. A muffinformát béleljük ki kapszlival (muffinpapírral) és adagoljuk bele a tésztát.
6. Előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.