Bocs, cicám, de kezdek beleszeretni valakibe…

Ezt mondta ki neked egyik este, miután leraktátok a gyerekeket. Mit csinálsz?!

27 éves voltál, amikor megismerkedtetek. Most 41 vagy, ő 44. Lett két gyereketek. A kicsi még csak 7 éves. Asztmás. A nagyobbik 11. Tehetséges tornász.

Sóbarlangba és különórák garmadára rohangálsz velük. Van munkád, amit nagyon szeretsz. Azon szerencsések közé tartozol, akik megtalálták a hivatásukat, és így persze az 150 százalékban igénybe vesz. Alapvetően az a legnagyobb feladatod, hogy este ne ruhástól aludj el. Loholsz önmagad után. Évek óta. Rendszerint fáradt vagy, csikorogva fáj a gerinced; már műtötték a térdedet, műtötték a miómádat… Semmi végzetes, de figyelned kell magadra. Az állagromlásod visszafordíthatatlan. Igyekszel magad karban tartani.

Mindketten változtatok az együtt töltött évek alatt. De tudod, hogy nem csapod be magad, amikor azt érzed, hogy jól éltek. Tudtok beszélgetni. Szerettek ölelkezni. Örültök egymásnak. És amit igazán fontosnak érzel: el tudjátok választani a lényeges dolgokat a lényegtelentől…

Vagy legalábbis eddig ezt hitted.

Rég leszámoltál a meg nem élt lehetőségek szellemeivel – nem kísértenek. Biztos vagy benne, hogy őt akartad, és hogy úgy élsz vele, ahogyan akartad.

Tudod azt is, hogy a szerelem átalakul. A másik már nem elérhetetlen a számodra, és ismered az összes hangulata illatát. Tudod, hogy nem lehettek szerelmesek egymásba mindennap. Felelősséget vállaltál önmagadért, az érzelmeidért, az igényeidért. Tisztában voltál azzal, hogy aludni, tornázni, kacagni, fodrászhoz és kozmetikushoz járni senki nem tud helyetted.

Most viszont kiderült, van olyan, amit más tud csinálni helyetted. Szexelni a férjeddel! És szerelmet érezni iránta! Van erőd ezzel vitába szállni?! Mivel érvelsz? Hogyan szeded össze a szilánkjaidat?

Elviszed magatokat párterápiára. Ott végighallgatjátok az érett szerelem jellemzőit. Hogy az összetartozás érdekében a kapcsolat felől nézed az életet. Engeded, hogy a kapcsolat alakítsa és határozza meg az életedet.

Elköteleződsz. Ígéretet teszel arra, hogy közös jövőben gondolkozol és tervezel. Döntést hozol az érzelmi összetartozás fenntartására. És nem vonod ki a szexualitást sem az egyenletből, és nem viszed el máshova!

„Hallod?!” Nem hallja… Dobol a homloka mögött a tesztoszteron, az új kapcsolat energiája, és pont nem érdekli, hogy mikor és miért hagyta beférkőzni a bőre alá a másikat.

Sosem leszel olyan, mint a szerető. Sosem leszel már új. Te a régi vagy.

Mihez kezdesz most?

 

Folytatás itt >>

hirdetés
1 válasz
  1. Valaki
    Valaki says:

    Engedd el. Ennek a kapcsolatnak már mindenféleképpen vége. Ha együtt maradtok is valamiért, a gyerekekért, az csak pár év haladék lesz. Közben te idegileg telhesen tönkremégy, kiégsz, megtörsz és úgy meggyűlölöd a másikat, hogy azt már a gyerekek is megsínylik. Inkább kezdj el te is körbenézni. Talán van még ebben az országban férfi aki hosszútávra, urambocsá élethosszig való férjnek, apának.

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

hirdetés