Ciambella, az olaszok kuglófja. Alaprecept Erikától
A ciambella olasz gyűrű alakú torta, több változatban készítik. Az alapváltozatot ismerteti Erika.
Koszorú sütőformában készül, de kuglóf forma is jó hozzá.
Hozzávalók
3 tojás (L méret)
15 dkg cukor
1,3 dl víz
1,3 dl olaj
25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 alaposan megtisztított vagy biocitrom reszelt héja (vagy készen kapható citromhéj)
csipetnyi só
Elkészítés
A sütőformát kend ki vajjal, hintsd meg liszttel, a felesleget rázd ki belőle, majd a sütőformát tedd a hűtőbe, amíg elkészül a tészta.
A liszthez keverd hozzá a sütőport, a sót, majd tedd félre.
Az egész tojásokhoz keverd hozzá a cukrot, majd habosítsd (kézzel, géppel is dolgozhatsz), ezután felváltva adagold hozzá több részletben a lisztet, a vizet és az olajat.
A tésztába keverhető citromhéj is.
A masszát borítsd a kivajazott, lisztezett sütőformába.
Tedd hideg sütőbe, állítsd a sütőt 190-es hőfokra, és légkeverő módban süsd kb. 20 percig.
Tipp: a masszát két részletben boríthatod a sütőformába, ha töltött változatban is kipróbálnád. Ez esetben az első adagra csorgathatsz nutellát, majd erre kerülhet a tészta maradék része.
Fotók, recept: Árvai Erika, Erika süteményei
Erikát évekkel ezelőtt mutattuk be a magazinon; aktívabb, mint valaha – kitartó munkával sikerre váltotta a tehetségét.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.