Ciambella, az olaszok kuglófja. Alaprecept Erikától

A ciambella olasz gyűrű alakú torta, több változatban készítik. Az alapváltozatot ismerteti Erika.

Koszorú sütőformában készül, de kuglóf forma is jó hozzá.

Hozzávalók

3 tojás (L méret)

15 dkg cukor

1,3 dl víz

1,3 dl olaj

25 dkg liszt

1 zacskó sütőpor

1 alaposan megtisztított vagy biocitrom reszelt héja (vagy készen kapható citromhéj)

csipetnyi só

Elkészítés

A sütőformát kend ki vajjal, hintsd meg liszttel, a felesleget rázd ki belőle, majd a sütőformát tedd a hűtőbe, amíg elkészül a tészta.

A liszthez keverd hozzá a sütőport, a sót, majd tedd félre.

Az egész tojásokhoz keverd hozzá a cukrot, majd habosítsd (kézzel, géppel is dolgozhatsz), ezután felváltva adagold hozzá több részletben a lisztet, a vizet és az olajat.

A tésztába keverhető citromhéj is.

A masszát borítsd a kivajazott, lisztezett sütőformába.

Tedd hideg sütőbe, állítsd a sütőt 190-es hőfokra, és légkeverő módban süsd kb. 20 percig.

Tipp: a masszát két részletben boríthatod a sütőformába, ha töltött változatban is kipróbálnád. Ez esetben az első adagra csorgathatsz nutellát, majd erre kerülhet a tészta maradék része.

 

Fotók, recept: Árvai Erika, Erika süteményei

 

Erikát évekkel ezelőtt mutattuk be a magazinon; aktívabb, mint valaha – kitartó munkával sikerre váltotta a tehetségét. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − öt =

hirdetés