Süssünk brownie tortát!

A csokoládés brownie-t kerek sütőformában tortaként is megsüthetjük. A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, a mázba durvára vágott diót vagy mogyorót is hinthetünk. A masszába is keverhetünk nagyon apróra vágott savanykás aszalványokat: a vörös áfonya vagy a sárgabarack a legjobb hozzá.

Hozzávalók a tésztához

12 dkg lágy vaj

20 dkg cukor

2/3 evőkanál vanília kivonat (helyette: 4 evőkanál vaníliás cukor)

2 tojás

10 dkg liszt

5 dkg kakaó

1/4 teáskanál só

60%-os étcsokoládé 10 dkg – a tésztába, durvára reszelve vagy apróra darabolva

75%-os olvasztott étcsokoládé 20-25 dkg – a tetejére

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

torta brownie

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tortaformát vékonyan kenjük meg vajjal és béleljük ki sütőpapírral.

A lágy vajat és a cukrot alaposan keverjük ki, könnyű krémes állagúra, ezután adjuk hozzá a tojásokat (egyesével, először az egyiket, majd keverés után a másikat, s ezt is keverjük a vajas masszához). Jöhetnek a száraz összetevők, a kakaó, a só, az átszitált liszt. Alapos keverés után adjuk hozzá a durvára vágott étcsoki felét.

A masszát öntsük a tepsibe, simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék apróra vágott csokoládéval. Süssük 160 fokon 20-25 percig. Akkor jó a brownie, ha a tetején és a szélén kemény máz képződik. Tűpróba nem szükséges, mivel a brownie közepe lágy.

Hagyjuk kihűlni, majd csorgassuk rá az olvasztott étcsokoládét. A még lágy csokimázra szórhatunk durvára vágott diót vagy mogyorót vagy szeletelt mandulát.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

hirdetés