Citromfát nevelünk – a csírázás és növényfejlődés első hetei

Az álmunk egy (vagy több) saját citromfa, amely bolti citromból kinyert magból is nevelhető. A folyamatot dokumentáljuk és bemutatjuk a magazinon, bízva abban, hogy sikerrel járunk.

Első összeállításunk 2015. június 2-án jelent meg – ekkor ültettük el a kb. 20 darab bolti citrom magját. A beáztatott magok csírázására viszonylag hosszú ideig kellett várnunk, az első zsenge hajtás június 23-án bújt ki, majd az ezt követő napokban a többi magból is kibújt a kis növény. A hajtások meglehetősen gyorsan nőnek, napos, meleg helyen – ilyenkor nyáron a szabadban – tartjuk őket, naponta, kétnaponta öntözzük, ügyelünk arra, hogy a táptalaj ne száradjon ki, és a növények túl sok vizet se kapjanak.

2015. július közepére a citrompalánták kinőtték a kis kaspót, túl sűrűn voltak egymás mellett, ezért időszerűvé vált az átültetés. Átültetés előtt alaposan megöntöztük a növényeket, hogy a gyökérzetet sérülés nélkül tudjuk kiszabadítani és az új földbe ültetni. Fakanál szárával mindegyik növénynek viszonylag mély lyukat vájtunk, majd ezekbe ültettük a palántákat. Ahogy cseperednek, úgy idővel ismét átültetjük őket, végül 2-2 növényt tervezünk majd egymás mellett nagyobb kaspóban nevelni.

hirdetés 

hirdetés 

Meglepő, de a kis hajtásoknak rendkívül kellemes citrusillata van. A növények egyelőre erősek, reméljük, túlélik majd a hidegebb időszakokat is.

Előző összeállításunkban több hasznos információ található >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 11 =

hirdetés