Csavart almás-diós. Glutén-, tej-, tojásmentes recept
Az alábbi kelt süti receptjét AranyTepsi blogján találtam. A tésztát mentes változatban készítettem el, a tölteléken nem változtattam.
Hozzávalók a tésztához
300 gramm gluténmentes liszt (275 gramm NF Mix Per Pane, 25 gramm Farmo LP low Protein)
13 gr friss élesztő
1,5 evőkanál cukor
120 ml víz és 100 ml The Bridge rizstej
2 evőkanál olaj
fél csomag vaníliás cukor
1 teáskanál rumaroma
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez
3 nagyobb alma
2 ek cukor
1 tk fahéj
2 ek darált dió
Elkészítés
A töltelékhez a 3 almát megpucoltam, lereszeltem, és megpároltam. A darált diót elkevertem kevés porcukorral, majd ezeket félretettem.
A tészta elkészítése
A rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a szárazanyagokat kimértem és összekevertem. Mikor az élesztő felfutott, hozzáöntöttem a lisztes keverékhez.
Géppel dagasztottam, majd a két evőkanál olajat apránként a tésztához adagoltam. Enyhén ragadós jó állagú tésztát kaptam. Ruhával letakartam és szobahőmérsékleten kb. 40 percig kelesztettem.
Rizsliszttel leszórt nyújtólapon téglalap alakúra nyújtottam, a felére rásimítottam az almát, megszórtam a cukros dióval. Ráhajtottam a tészta másik felét és kb. 2 centis csíkokat vágtam belőle.
Megcsavartam, sütőpapíros tepsibe helyeztem őket, majd vékonyan lekentem olajjal, és fahéjas cukorral megszórtam. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Az eredeti recept azok számára, akik nem ételérzékenyek >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.