Csavart almás-diós. Glutén-, tej-, tojásmentes recept

Az alábbi kelt süti receptjét AranyTepsi blogján találtam. A tésztát mentes változatban készítettem el, a tölteléken nem változtattam.

Hozzávalók a tésztához

300 gramm gluténmentes liszt (275 gramm NF Mix Per Pane, 25 gramm Farmo LP low Protein)

13 gr friss élesztő

1,5 evőkanál cukor

120 ml víz és 100 ml The Bridge rizstej

2 evőkanál olaj

fél csomag vaníliás cukor

1 teáskanál rumaroma

1 citrom reszelt héja

Töltelékhez

3 nagyobb alma

2 ek cukor

1 tk fahéj

2 ek darált dió

Elkészítés

A töltelékhez a 3 almát megpucoltam, lereszeltem, és megpároltam. A darált diót elkevertem kevés porcukorral, majd ezeket félretettem.

A tészta elkészítése

A rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a szárazanyagokat kimértem és összekevertem. Mikor az élesztő felfutott, hozzáöntöttem a lisztes keverékhez.

Géppel dagasztottam, majd a két evőkanál olajat apránként a tésztához adagoltam. Enyhén ragadós jó állagú tésztát kaptam. Ruhával letakartam és szobahőmérsékleten kb. 40 percig kelesztettem.

Rizsliszttel leszórt nyújtólapon téglalap alakúra nyújtottam, a felére rásimítottam az almát, megszórtam a cukros dióval. Ráhajtottam a tészta másik felét és kb. 2 centis csíkokat vágtam belőle.

Megcsavartam, sütőpapíros tepsibe helyeztem őket, majd vékonyan lekentem olajjal, és fahéjas cukorral megszórtam. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.

Malena konyhája

Malena konyhája >>

Az eredeti recept azok számára, akik nem ételérzékenyek >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 3 =

hirdetés