Kamill, a kaméleon, akinek meg kell dolgoznia a színeiért. Kedves tanmese kreatív foglalkoztatóval és egy kis színtannal

Képzelj el egy kis kaméleont, aki élete nagy tragédiájának tartja – tegyük hozzá, jogosan -, hogy a társaival ellentétben a bőre nem reagál a helyváltoztatásra, nem tudja felvenni az adott közeg színeit. A kis kaméleont Kamillnak hívják, s valamiféle rejtélyes pigmenthiba folytán folyton zöldben pompázik, nagy bánatára nem tud beolvadni a környezetébe, mondhatni, kilóg a sorból.

A bajban mutatkozik meg, ki az igaz barát…

Licsi személyében akad egy kreatív segítőtársa, a gyűrűsfarkú maki mindenféle trükköt bevet annak érdekében, hogy Kamill végre a szivárvány színeiben pompázhasson, akár egy átlagos kaméleon. Hogy mi mindent talál ki? Igazán vicces dolgokat, és kellemetleneket, de köztük okosságokat is. Ezért nevezhetjük tanmesének Bosnyák Viktória És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon c. könyvét. Kamill olyasmitől kap gyógyírt a problémájára, amitől nem is várná… A meséktől! A mesék színei váratlanul életre kelnek rajta…de nemcsak a színek, hanem mindenféle minták is, így a kis kaméleon végül lepipálja a legszínesebb módon rejtőzködő kaméleontársakat. 

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent mesekönyvhöz Rippl Renáta készített bájos illusztrációkat.

A mese végén gyerekfoglalkoztatót is találunk: Készíts saját kaméleont! címmel. Annyit talán elárulhatok, hogy a kaméleonhoz festékre, ecsetre, két papírtányérra, miltonkapocsra, átlátszó fóliára, stift ragasztóra, ollóra, kreatív hobbi boltokban kapható műanyag mozgó szemre és szalagra van szükség… Garantált, hogy a végeredményt – és a készítés folyamatát – a gyerekek imádni fogják! (Magamból kiindulva még a felnőttek is.)

A könyv utolsó lapján a színkeverés alapjaiba avatja be a szerző a könyv célközönségét, a 6-10 éves korosztályt.

 

Kolibri Kiadó 2018, 32 oldal, 228 x 228 mm, keménytáblás. ISBN: 9789634370994

Itt rendelhető >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

hirdetés